2 Yumurta,
1su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağından 2 parmak eksik su,
bir çimdik tuz,1 yemek kaşığı sirke,
aldığı kadar un,
açmak için ; 3 su bardağı nişasta 1 su bardağı un ile karıştırılarak kullanılır.
250gr tereyağıve 1 su bardağı sıvı yağ üzeri için,
arası içinse 200gr ceviz içi,
üst süslemesine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı su,
5 su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu ile kaynara çıktıktan sora 8-10 dakika daha kaynatılarak şerbet hazırlanır.Tepside,şerbette ılıkken dökülür.
Malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur.40 Bezeye ayrılarak yarım saat dinlendirilir.Un ve nişasta karışımı ile parşömen kağıdı inceliğinde açılarak oklavaya sarılarak büzülür.Sonrasında oklavadan çıkarılarak gazetenin üzerine yavaşça açılarak ceviz içi serpiştirilerek gazetenin iki ucundan tutarak ortaya doğru sallayarak rulo yapılır.Bu işlemleri yaparken hamurun büzgülerinin açılmamasına dikkat ederek yapmalıyız.2-3 parmak genişliğinde kesilerek tepsiye dizilir.250 gr tereyağı ,1 su bardağı sıvı yağ ile ısıtılarak tepsinin üzerine dökülerek 180 derecede 25 dakika fırınlanır.Kızaran tepsi ılıkken hazırlanan şerbette ılık hale getirilerek dökülür.Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.
Babaannem çok yapar bunu çojk ta lezzetli olur seninde ellerine sağlık canımm afiyetler olsun..:)
YanıtlaSilsevgiler...
süperrrrrrrr gözüküyor :))bu benim yaptığım burma baklavasına da benziyor içine cevizle azda toz şeker ekiyorum bazen de şerbetsiz kuru kuru yiyoruz süper oluyor ...afiyet olsun ellerinize sağlık güzel haftalar dilerim kocaman sevgilermle:)))•♪•*♥gülümse♥*•♪•
YanıtlaSilgörümcenin ellerine sağlık çok severim ev tatlısını:) annemde yapmış yemeye doyamadık:)
YanıtlaSilsevgilerimle...
Selamünaleyküm keşke orda olsam çay eşiliğinde beraber yeseydik. Çok teşekkürler ellerine ve emeğine sağlık her zaman beklerim..
YanıtlaSilmmmmmmmmmmmmmmmmmm nefiss, harika:):)
YanıtlaSilMutlu haftalar!
Çok nefis görüyor. Maşallah diyeyim çok beceriklisin.Çok güzel tariflerin var.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilYEMEĞİN ÜZERİNE HARİKA GİDER.
:))))))
Adı neden gazete tatlısı diye düşünürken, tarifi okuyunca anladım :)
YanıtlaSilEllerinize saglık, şu görüntü bile yetiyor ne kadar güzel oldugunu anlamaya..
Yengemin tatlısı. Çok severim. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilİsmi çok değişikmiş bende yaparım bunu ,ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım annemde cok yapar bende cok severim gazete tatlısını
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım çok severim
YanıtlaSilafiyet bal olsun
Canim ellerine emeklerine saglik
YanıtlaSil