Günaydın:))Bir haftayı daha nihayetlendirdik.Mübarek cumanın rahmeti ve bereketi hepinizin,hepimizin üzerine olsun diyerek yazın sıklıkla tükettiğimiz ayran çorbası tarifime geçmek istiyorum..
SOĞUK AYRAN ÇORBASI
MALZEMELER:
2su bardağı aşurelik buğday(gendime),
8 bardak su,
Kekik,
Maydanoz,
Nane,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Buğdaylar,bol su ile unu gidene kadar yıkanır.Düdüklü tencereye konularak 8 su bardağı su ilave edilerek yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.(su miktarı fazla gelmesin,buğdaylar pişerken ve beklerken suyu çekiyor)
Ayrı bir tavada yeşillikler sıvı yağda çevrilerek pişen buğdayların üzerine bir kısmı dökülür,tuz ilave edilerek özünü alması için 5 dakikada bu şekilde tencerenin kapağı açık kaynatılır.
1 kilo ayran (yoğurdu düzleyerek az su katıp kendinizde yapabilirsiniz)çorbanın ilk kaynarı gittikten sonra azar azar ama sürekli karıştırarak çorbaya ilave edilir.Tavada kalan yeşilliklerde üzerine dökülerek karıştırılır.
Sıcak servis edilebileceği gibi en çok bu yaz günlerinde soğuk tercih edilir.
AFİYET OLSUN..
Keyifli,gönlünüze göre geçirebileceğiniz bir hafta sonu diliyorum hepinize..
HOŞÇA KALIN:))
Çok sevdiğim bir çorbadır. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilHARİKA CANIM..
YanıtlaSilBUĞDAY YOĞURTLA BULUŞUNCA MÜKEMMEL LEZZET İKİLİSİ..
Canım arkadaşım çok güzel gözüküyo soguk soguk yemeside güzel olur ellerine saglık bir kasede benim içinde şifa niyetine ye
YanıtlaSilbu havalarda ne iyi fikir,ellerine sağılık .
YanıtlaSilAh canım anneannemmmm. O yapardı. Allah rahmet eylesin. Sizin oralı anneannem :) Çok severim ben. Benim için de yiyin canım.
YanıtlaSilBenim babaannem sıvı yağda kızılmış soğanı hafif kızartıp biraz salça ve yeşilliklerı karıştırır, ondan sonra çorbaya katardı.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)