Oğlum çok sever mantıyı o burada iken yapmıştım.Hepinizin bildiği bir tarif ama her kesin bir soğan doğrayışı vardır.Bakalım benim tarifimi beğenecek misiniz:))1 su bardağının içine 1 yumurta kırıyoruz 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve üzerine su dolduruyoruz.Bunu hamur yoğurma kabına koyup üzerine 2 su bardağı un döküyoruz ölçümüz bu, bununla 1 yumak yoğurulur.Katı olursa az su sıvı olursa az un ekleyebilirsiniz.İsteğe bağlı olarak fazla yapmak istenirse ölçü bu şekilde artırılarak yapılabilir.Yoğrulan hamur biraz katı olmalı,yumak yaptıktan sonra 15 dakika üzeri örtülüp bekletilerek daha sonra açılmalı.Bu kolay açılmasını sağlıyor.Daha sonra açılan yufka enine ve boyuna küçük karelere ayrılıyor.Her karenin üzerine; kıyma,rende soğan,küçük doğranmış maydanoz,tuz ve karabiber karışımı ile yoğrulmuş harçtan bir çimdik alınarak dağıtılır.
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt çırpılarak dökülür.En üste ise tereyağı ve salça ile sos hazırlanarak dökülür.
(Tencereye haşlarken suyu çok fazla koymamalı vitamin kaybı olmasın diye hatta suyu mantı pişene kadar çektirmeli bile yapılabilir.Artan suyu olursa dökmeyin çorbalarınız da kullanabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN.
bayılırım mantıyaa ellerine sağlık harika gözüküyor canım valla resimden yiyesim geldi:))
YanıtlaSilsevgiler..
gerçekten herkesin yapış tarzı farklıdır ama söylediğin gibi bizimkiler çok benziyor birbirine:)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık....
mantıyı çok severim.nefis görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMantıyı seviyormuyum sevmiyormuyum henüz çözmüş değilim..
YanıtlaSilSıcak mı yenir soğuk bir yemekmidir onu da anlamış değilim..
Ama özel olduğuna eminim..bu kadarından eminim :)
Ellerine sağlık sevgili Birincisin. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerine sağlık :) içim çekti, babaannemden istesem ben de :) sevgilerimle :)
YanıtlaSilben geldim canım
YanıtlaSilmmmmmm
misssss
afiyet bal şeker olsun canım.
:)))
Mantıyı kim sevmez hayatım bende çok severim olsada yesem şimdi ellerine sağlık :)
YanıtlaSilNefis görünüyor canım, bir Kayserili olarak bayılırım mantıya. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilbende bayılırım ellerine sağlık bak canım istedi şimdi yawww:(((
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyo mantıyı çok severim ama hazırdan yapıyorum hep bir gün denicem inşallah.
YanıtlaSilyemek saati gelmiş ve ben sadece bu görüntüye bakıyorum
YanıtlaSilüzerine az biraz kekik, pul biber ve az biraz da sumak serpiştiriyorum tabağı alıp kaçıyorum yine :))
Çok güzel bir görüntü, canım nasılda istedi :) Ellerine saglık birincim. Bu kadar nefis şeyler yapmak, harika bir şey..
YanıtlaSilbende istiyorum bir tabaaak:))
YanıtlaSilnasıl güzel görünüyor Allah,ım..
emeklerine sağlık canım.
sevdiklerinle tekrar buluşmanız dileğimle bu güzel sofralarda.
muhabbetle...
oh mis gibi..Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAman kızlarım görmesin ikisi de bayılır mantıya.Tabağı aldım kaçtım.Sevgiler.
YanıtlaSilOh mis...olsada yesek...
YanıtlaSilSenin tarif beğenilmez mi? Bayıldım. Çok çok güzel. En favori lezzetlerden biridir benim için de. Ellerine sağlık. Afiyet bal olsun. Hemencik tekrarı olsun :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bi mantı olmuş,sevgiler...
YanıtlaSilAkşam bizdede mantı vardı ellerine sağlık canım.Fotoğraflama için ayrıca tebrikler ben ellerim unluyken hayatta alamam makineyi elime ne var yıka elini çek dimi ama o üşengeçlik yokmuuuu bende:)))
YanıtlaSilSevgiler