Yemek ne yapayım diye düşünüyorsanız,bugünde türlü yapın derim.Tamda taze sebzelerle,yaz yemeği... Taze fasulye türlüsünü bahçemdeki fasulyelerle yaptım.Güveçte,odun ateşinde oldukça lezzetli oldu.Hepinizin bildiği bir tarif,bende sıkça yaparım ama bloguma baktım tarif girmemişim.Arşivime düşsün istiyorum:)
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1kg taze fasulye,
250 gr kuşbaşı et,
2 adet patates,
1 adet patlıcan,
1 adet kabak,
2 adet kuru soğan,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,
tuz,pul biber,
1 yemek kaşığı salça,
2 diş sarımsak
Malzemeler,yıkanıp temizlenerek doğranır bir tepsi içerisinde harmanlanarak güvece konulur.Ağzına alüminyum folyo kapatılarak güvecin kapağı örtülür. Üzerini örtecek kadar su ilave edilerek kaynara çıktıktan sonra ağır ateşte 25-30 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN..
Serin,huzurlu,mutlu günler diliyorum,HOŞÇAKALIN:))
nasıl güzel görünüyor..sebzeyi çok seven biri olarak türlüye bayılırım helede güveçteyse nasıl güzel olmuştur ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok severim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilof of görüntüye bakarmısın harika olmuş,ellerine sağlık canım,afiyet olsun size..fikir çaldım bende yapcam,,selamlar :)
YanıtlaSiltürlüyü zaten çok severim, güveçte becerikli ellerde kimbilir ne leziz olur, ellerine sağlık.
YanıtlaSiloooh miis miiiiis...
YanıtlaSilgüveçte yapılan yemekleri çok seviyorum...
ellerine sağlık canım....
kocaman sevgiler...
ohhh...
YanıtlaSilmiisss miss..:)
ellerine sağlıkk canım benimm..
bir tabak isterim ki ben bu leziz yemektenn:)
öpüyorumm tatlım.
sevgiler..
:)
bende türlü yapayım ya hiç yapmadım.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Ya arkadaşım sen bizi masrafa sokucan şimdi memlekete gidip bahçede benimde yapasım geldi ateşin üzerinde yemek burda yapma imkanımız yok neyse gittigimde ilk işim ateş üzerinde yemek yapmak olucak eellerine saglık mis gibi kokuları istanbula geliyo türlünün afiyet olsun canım
YanıtlaSilşöyleee.. ekmeğimi bandıra bandıra birkaç lokma alasım geldi vallahi enfesss.. olmuş ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilTam zamanı canım. Afiyet olsun :)
YanıtlaSil