MALZEMELER:
1 KG BİBER,
1 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR,
250 GR KIYMA,
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ,
İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ,
TUZ,
PUL BİBER,
1 ADET İNCE DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN,
BİBERLERİN ÜSTÜNE KOYMAK İÇİN DİLİMLEDİĞİMİZ 2 ADET DOMATES,
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
HAZIRLANIŞI:
MALZEMELER KARIŞTIRILARAK YOĞRULUR.BİBERLER TEMİZCE YIKANIR,ÇEKİRDEK KISIMLARI TEMİZLENİR.YOĞRULAN MALZEME BİBERLERİN İÇİNE DOLDURULUR.FAZLA TIKA BASA DEĞİL,BULGURLARIN PİŞİNCE ŞİŞTİĞİNİ DÜŞÜNEREK DOLDURMALIYIZ.SONRASINDA AĞIZ KISIMLARINA DİLİMLEDİĞİMİZ DOMATESLERİ KAPATIP TENCEREYE DİZERİZ.BİBERLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTECEK KADAR SALÇALI SU İLAVE EDEREK,KAYNARA ÇIKTIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE 25 DAKİKA PİŞİRMELİYİZ.BİBERLERE ÇATAL BATIRDIĞIMIZDA YUMUŞAMIŞ OLURSA DOLMALARIMIZ PİŞMİŞ DEMEKTİR.AFİYET OLSUN..
ohhh miiisss miss:))
YanıtlaSilyanında bir minik kase yoğurt ile kimm hayır diyebilir ki bu lezzete:)
ellerine sağlıkk tatlım...
sevgilerimlee...
:))
elinize sağlık çok lezzetli görünüyor ;)
YanıtlaSilçok secerim ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSil