Hazır mevsimindeyken vişnenin, bende reçelini yaptım.Vişneler babamların bahçeden,babam sağ olsun toplamış getirdi biraz yedik ,biraz suyunu çıkardım kalan kısmı ile de reçel yaptım.
MALZEMELER:
1 kilo vişne,
1,5 kilo şeker,
1 çay kaşığı tereyağı,
3-4 adet limon tuzu
YAPILIŞI:
Öncelikle vişne tanelerini saplarından ayıklayıp, yıkayıp süzerek kürdan ile vişnenin alt kısmından sapına doğru itekleyerek vişne çekirdeklerini çıkarıyoruz.Biraz zahmetli olsa da yerken sofrada hem rahatlık hem temizlik oluyor:)Çekirdekleri çıkarmadan da yapabilirsiniz bu sizin tercihinize kalmış bir şey:))
Çekirdekleri çıkarırken reçeli yapacağımız tencerenin içinde yapmalıyız,suyu akarsa boşa gitmesin.Çekirdekleri çıkarma işi bitince şekeri üzerine dökerek 1 gece böylece bekletmeliyiz.Sabah sulanan reçeli ateşe koyarak kaynara çıkıncaya dek bekleyelim.Kaynara çıktıktan sonra vişne tanelerini el kevgiri ile bir kaba almalıyız.10-15 dakika boyunca şerbetini kaynatarak koyu bir kıvam elde ettikten sonra vişneleri katarak tekrar pişirmeliyiz.1 çay kaşığı tereyağı katarsak reçelimiz hem taşmaz hemde köpüğü az olur.10 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu atarak 5 dakika daha kaynatarak soğutup,kavanozlara koyarak kaldırırız.
AFİYET OLSUN..
REÇEL YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR:
KARIŞTIRIRKEN TAHTA KAŞIK KULLANILMALIDIR.
KÖPÜĞÜ SÜREKLİ ALINIRSA DURU BİR GÖRÜNTÜSÜ OLUR.
EKŞİ MEYVELERDE 1 ÖLÇÜ MEYVEYE, 1,5 ÖLÇÜ ŞEKER KONULUR .
DAMAK TADINIZA GÖRE DAHA EKŞİMSİ BİR REÇEL İSTİYORSANIZ, ŞEKER AZALTILABİLİR.
Arşivde ki diğer reçel tariflerim
Gül reçeli için buraya,
Çilek reçeli içinse buraya tıkk..
Ellerine sağlıkkkkk canım harika görünüyor biz bu sene bir ağaç kiraz ve vişne yi üstünde kuruttuk sadece biraz vişne suyu yapabildim çalışınca hiç zamanım olmadı millet organik diye dünyanın parasını veriyor biz ağaçta kururtuyoruz
YanıtlaSil:(
en çok sevdiğim reçel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBizim bahçede de kırmızı erik var, ondan reçel yapılırmı bilmiyorum ama içeceğini yapıyorum ben :) Reçel çok severim ama bu sene yapamadık daha ellerine sağlık..
YanıtlaSilBen de yapacağım vişne reçeli en sevdiğim reçeldir.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilreçel hiç sevmem ama gül reçeli ve vişne reçelini reçelden saymıyorum :))vişne reçelinin hem tatlı hem ekşi tadı cok hosuma gidiyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMaşallah vişne reçeli yapılmış, Birincisin. Bende reçel yemeyen ama reçel yapmayı seven gruptanım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEn sevdiğim reçellerden. Afiyet olsunnnn :)
YanıtlaSil