BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

10 Ekim 2013 Perşembe

EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI

Hayırlı sabahlar:)
Uzun bir ara verdim biliyorum:((
 Kızlarıma tarif defteri olsun diye blogumu yazmaya  başladım ama 2 yıl içinde o kadar çok takipçim,arkadaşım oldu ki artık onlara karşıda sorumluluk hissediyorum.Sayfamı güncellemediğim zaman içerisinde mail ,yorum ve telefon ile ulaşarak halimi hatrımı soran değerli takipçi ve arkadaşlarıma bir kezde buradan çoook teşekkür ediyorum.Sizler neden ara verdiğimi biliyorsunuz  umarım bir daha bu kadar uzun aralar olmaz.Sessiz takipçilerim sizlere de  çook teşekkür ediyorum,sayfamı ,tariflerimi güncelleyemesem de sayfa istatiklerimden görünen o ki beni bu arada yanlız bırakmamışsınız.
Hepinize sağlık sıhhat dolu ,güzel günler dileyerek lor peyniri tarifimi paylaşmak istiyorum.İtalyanların meşhur ricottası bizim  tatlı lorumuz:))
Ben sütçüden aldığım süt ile yoğurt yaptığımı    evde yoğurt yapımı  postum da bahsetmiştim.Geçen hafta ki yoğurt yapacağım süt , tam kaynara çıkacağına yakın kesilince değerlensin istedim.Siz isterseniz normal kaynatıp ılıttığınız sütten de yapabilirsiniz.


LOR PEYNİRİ YAPIMI




 MALZEMELER:
5 kilo süt,
3 yemek kaşığı sirke,
1 limonun suyu,
1 yemek kaşığı tuz(Tatlı olmasını isterseniz katmayabilirsiniz)


YAPILIŞI:  
   Kaynatıp altını  kapattığınız süte tuz ekleyerek yoğurt mayalama ısısına geldiğinde limon suyu ve sirkeyi de karıştırarak kapağını örtüp,üzerini sararak 2 -3 saat bekletin..

   Yeşil suyu üzerine çıkıp peynirler bir araya toplandığında temiz bir tülbente alıp süzerek 3-4 saat askıda bırakalım.(Dilerseniz üzerine bir ağırlık koyarak da suyunu süzdürebilirsiniz.)Lor peyniriniz hazır .Reçel,bal ile kahvaltıda,börek içleriniz de ya da üzerine yeşil soğan,maydanoz,dereotu doğrayarak salatasını yapıp tüketebilirsiniz.Buzdolabında muhafaza ederek kısa zamanda tüketilmeli..


  Hemen tüketmeyecekseniz 2 yemek kaşığı kaya tuzunu aralarına serperek saklama kutusuna elinizle bastırarak hava almayacak şekilde yerleştirin.Kapağını  kapatarak dondurucunuza kaldırın,gerek oldukça kullanın ömrü daha uzun olur:)) Afiyet olsun..

   NOT:Peynirin suyunu temiz bir kaba süzerek çorbalarda,ekmek ,poğaça gibi hamur işlerinde tüketebilirsiniz.Peynir altı suyu çok değerli vitamin ve minareller içerir.

    Hayatınızda ki her şeyin  gönlünüze göre olması dileklerimle...Selam ve sevgiler...

8 yorum:

  1. slm canım bende merak ediyordum nerde bu bizim birincimiz diyordum kendi kendime hoş geldin aramıza tekrardan ellerine sağlık bende kesilirse süt bu şekilde değerlendiriyor vede poğaca sıgara böreğinde kullanırım harika olur doğrusu

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, annem de çok sık yapar, evde yapılan daha lezzetli olur her zaman değil mi? Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. İyi bayramlar dilerim canım benim :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Birincim nerelerdeydin kuzum, bir daha bu kadar ayrı kalmayalım lütfen :) hem seni hem paylaşımlarını çok özlemişim canım bu arada ellerine sağlık canım tarfi ve yapımı içinde ayrıca çok teşekkürler ,en güzele emanet olun,selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Lor peynirini de çok severim.Güzel bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Canım Birincim maalesef istemedende olsa bende uzun bir süre ara verdim ama hepinizi merak ederek geçti bu günler.
    Hayırlı bayramlar diliyorum tüm sevdiklerinle...

    YanıtlaSil
  7. Sizlerde Yemek Tarifi Formumuzdan Yemeklerinizi Paylaşabilir ve Gelir Elde Edebilirsiniz..

    http://www.yemekforumu.com/forum.php

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık. Sevilerimle canım :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...