Hayırlı sabahlar:)Bugün pratik bir tarif paylaşmak istiyorum.İster kahvaltılara,ister çay davetlerinize isterseniz yemek sofralarınıza aperatif olarak hazırlayıp sunun,her yere yakışır:)
Sadece yufka,yumurta,su ve kızartmak için sıvı yağ kullanacağız.Kişi sayısına göre yufka ve yumurta sayısını artırın.Ben 2 yufka için 1 yumurta kullandım.Yufkayı tezgahın üzerine yayın ve yumurtayı her yanına gelecek şekilde sürün rulo yaparak sarın 2-3 parmak eninde aralıklı olacak şekilde kesin.(Diğer yufka içinde aynı işlem uygulanacak.)
Kestiğiniz yufkaların üzerinden 1 bardak soğuk su dökün ve suyunu süzün.(Süzgecin içinde bu işi yaparsanız daha pratik olur.)Isıttığınız tavaya koyduğunuz yağ kızdıktan sonra dilimleri yağa bırakın,çok çabuk kızaracak tavanın başından ayrılmayın.:))Çıtır çıtır hamur kızartmalarımız hazır..Afiyet olsun.
Gönlümüzde ki her şeyin hayatımızda hayırlısı ile olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Kahvaltı için harika bir seçenek ellerine sağlık,afiyet olsun sizlere...
YanıtlaSilHayırlı sabahlar canım çok nefis görünüyor ellerine sağlık :))
YanıtlaSilÇayın yanında nasıl güzel gider şimdi bunlar ellerine sağlık Birsencim sevgilerimle.
YanıtlaSilçok pratik hemen ye çıtırdaklar olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSil