Havaların ısınmaya başlaması ile bahçe işleri hız kazandı.Ağaçlar,güller üzüm asmaları budanmaya başladı.
Ev, bahçeli olunca bu işlerden bizde nasibimizi alıyoruz tabi.Eşim budama işi ile uğraşırken bizde kesilen çalıyı,çırpıyı topladık kızımla:))Bahçede uğraşmak çok zevkli..Hele ki uzun süren bir kışın ardından insan böyle güzel havaya hasret kalıyor sanki...
İşimiz bahçeyle olunca yemeğimizi de bahçede pişiririm..Bu hafta sonu da öyle yaptım.Evde hazırlayıp bahçede pişirince ikide bir eve gidip yemeğe bakma sıkıntısı olmuyor hemde nefis kokular içinde çalışmak iştah açıcı oluyor:)Oldukça lezzetli olan yemeğimin tarifini verecek olursam şöyle;
1 adet tavuğu temizce yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğradık.Eşim doğradı ama doğradık diyorum çünkü her anında yanındaydım mutfak dağılmasın diye:))
2 adet soğan,
3-4 tane yeşil biber,
3-4 tane domates,
2 tane kapya biber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Derilerini attığımız için 1 yemek kaşığı tere yağı,
3 diş sarımsak,
1 tutam kekik(pişmesine yakın eklenecek)
1 tatlı kaşığı tuz
Verilen malzemelerle doğradığımız tavuk etlerini harmanlayarak güvece koyuyoruz.Üzerine 1,5 su bardağı su koyarak güvecin kapağını kapatmadan folyo ile bir güzel kapatarak sonra kapağını örtüyoruz.Böylece duman kokusu yemeğimize geçmemiş oluyor,hemde buharı içinde kaldığından daha lezzetli pişiyor.Ateşe koyduğumuz güveci kaynara çıktıktan sonra ateşi çok fazla yakmadan ağır ağır pişirerek 25-30 dakika ateşten almıyoruz.Saatlerce soğumadan yemeğiniz güveçte kalabilir.
Bu kez köy tavuğu ile hazırlamıştık o nedenle mi yoksa bahçede yediğimizden midir bilemem tadı çok güzel olmuştu.Sadece küçük kızım yerken sıkıntı yaşadı kemiklerini ayırmadan doğradığımız için.Size tavsiyem küçük çocuğunuz varsa kemiksiz kullanın eti.Ama kemikli kadar lezzetli olur mu bilmiyorum.
AFİYET OLSUN...
birincisin bana tavuk deme canım ya, hele ki güveçte offffffffff bana da yaparmısın, bende istiyorummmm :))
YanıtlaSilayy o nasıl güzel bir tencere kor ateşş ağzım sulandı valla ellerine sağlıkk birincimmm afiyetler olsun:) valla süperrr
YanıtlaSilçekilişime gel tatlım beklerimm :))
ohhh harika olmuş valla bahar geldi içimiz canlandı resmen.güveç te pişen yemekde bir başka güzel oluyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiylekal
ARKADAŞIM TARİFİN YAYINDA ELLERİNE SAGLIK HARİKA BİR TARİF DESDEGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER TEKRAR KATILMANI BEKLERİM
YanıtlaSilBahçeli bir evin olduğu için çok şanslısın canım. O şöminede hele de güveçte neler pişirilir neler. Ellerine, emeğine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilBE GÜLÜM DUMANI TAAAAAAAA BİR KASE LEZZETE GELDİ ALDIM CANIM MMMM 10 NUMARA ELLERİN DERT GÖRMESİN.....
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Ne güzel görünüyor. En çok da bahçede yapılıp yenmesi hoşuma gitti. Miss gibi havada neşeyle.
Sevgiyle kal.
güveçte yapılan herşeye bayılırım
YanıtlaSilhele de odun ateşinde olunca daha da güzel olur tabi
nefis...
Birincimm ilk iki fotoğraftaki görüntü beni benden aldı. Güveçte pişen et harika oluyor gerçekten, mutlaka denicem bunu ellerine sağlık.
YanıtlaSilEv bahçeli olsunda işlerini yapmak çok zevkli bence, budamak toprakla uğraşmak öyle iyi geliyorki insana :) ben çok seviyorum, bir çiçek ekmek bile çok hoş..
Ne stres attırır bahçeyle uğraşmak...
YanıtlaSilOdun ateşinde güvecin tadı bir başka olur,afiyetler olsun,sevgilerimle.
Canım harika bir ortam. Bayıldım. Bahçede yemek pişirme, onun kokusu... Tavukta şahane görünüyor. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Mutluluğunuz daim olsun inşallah :)
YanıtlaSilodun ateşi ve güveç hmmm acaip güzel kokular duyar gibi oldum): afiyetler olsun...
YanıtlaSilohh mıs gıbı ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor canım
YanıtlaSilvalla çok kıskandım biz yaz gelince evde kapalı kalıyoruz :)
YanıtlaSilyemek hem odun ateşinde hem köy tavuğu lezzetli olmazmı hiç ellerinize sağlık afiyet olsun...