BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

25 Mart 2012 Pazar

CİVİL FASULYE KAVURMASI..




   CİVİL FASULYE KAVURMASI:
MALZEMELER:
1kg yeşil fasulye,
2 baş kuru soğan,
150gr kıyma,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
tuz ve pul biber
     YAPILIŞI:
  Yeşil fasulyeleri  ayıklayıp, temizleyerek verevine doğramaya civil denir.
     Bu şekilde hazırladığımız fasulyeleri  tencereye koyarak üzerine 2-3 bardak su koyup haşladıktan sonra suyu süzülür.(süzülen suyu çorbalarda kullanabilirsiniz)Soğanı ve kıymayı kavurduktan sonra tuz,biber ve salçayı da ilave ederek bir iki kere karıştırdıktan sonra fasulyeleri de  tencereye ekleriz.Yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte arada karıştırarak kavurduktan sonra servis edebiliriz.Ana yemek olacağı gibi geç yapılan kahvaltılarda da tüketilebilecek bir lezzettir.
     Erzincan'ın yöresel yemeklerinden biridir.Pişirilerek  göz göz açılıp yumurta kırılarak yapılan yemeğine ise fasulye mıhlası denir.Yöresel olarak en çok mıhlası tüketilir.
    Ayrıca fasulyeleri, yumurta kırmadan kavurarak da  yaptığınız kreplerin arasına sararak çay sofralarında veya akşam yemeklerinde ara sıcak olarak sunabilirsiniz.
              NOT:
  Eğer fasulyeler kurutulmuş ise önce haşlanır ve haşlanan suyu süzülür,bu su kullanılmaz.
  Fasulyeler taze ise haşladığımız su sebze çorbalarında değerlendirilebilir.
  Dondurucudan kullanıyorsam fasulyeyi dolaba koyarken 3-4 dakika kaynatıp süzdüğüm için önceden haşlamıyorum.Kavururken 1 çay bardağı su koyarak kaynatıyorum,pişene kadar suyunu çekiyor.

   Bu tarifimi ,yöresel yemek ve örgü 'YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ''için  sevgili Safiye arkadaşıma gönderiyorum.Resimlerden anlaşılacağı üzere dumanı üstünde soğutmadan yolluyorum:))
      Etkinliğe beni de davet ettiği için teşekkür ediyor,çalışmalarında kolaylıklar diliyorum..

11 yorum:

  1. canımm benimm!
    ellerine sağğlık..
    özledim sizlerii çok.
    sayfamda bir sorun vardı,çok şükür halloldu.
    :)
    muhabbetle öperim seni..

    YanıtlaSil
  2. cıvıl mı hiç duymamıştım çok güzel görünüyor ellerine sağlık , gerçekten bir incisin maŞALLAH :))

    YanıtlaSil
  3. Bende hiç duymadım Birincim ama yapımı çok zor değil gibi, çokta güzel bir tarif ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Selam arkadaşım şimdi gördüm yorumunu çocuklardan ancak şimdi geçti fırsat çok güzel tarif ellerine saglık desdegin için teşekkürler şişin ucundaki mahareti tenceredeki yemekdede gösderdin lezzet maharetini arkadaşım tekrar katılmanı beklerim en kısa zamanda alıcam tarifini.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.Bir çok bilgi bir arada.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. bizim memlekette dediğin gibi kavrulup yumurta kırılır bu şekilde de harika olmuş ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Taze fasulyeyi çok severim,doğrama şekline verilen ismi ilginçmiş,ellerine sağlık,iyi haftalar:)

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Civil adını hiç duymamıştım. Annem de Erzincan'lı ona soracağım bakalım o biliyor muymuş?
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. İlk defa duyuyorum civili nefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Ah çok severiiimmmm. Canımı istettin bu saatte :)) Harika olmuş canım..

    YanıtlaSil
  11. ohh nefıs gorunuyor canım tazesını oyle ozledımkı harıka olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...