Merhaba:)
Hepinize hayırlı cumalar.Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
Bugün keşkek tarifimi veriyorum.Yöremizde sevilerek tüketilir.Kırmızı et ile yapıldığı gibi tavuk eti ile de oldukça lezzetli olur.
MALZEMELER:
Akşamdan ıslattığınız 1 kase buğday(gendime),
5 kase su,
1 tatlı kaşığı tuz,
istediğiniz miktarda tavuk eti(ben 1 but ile 2 kanat ve göğüs etinden bir miktar kullandım)
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
kırmızı biber,
pul biber,
karabiber
YAPILIŞI:
Üzeri için verilen malzemeler hariç ,diğer verilen malzemeyi düdüklü tencerede 15 dakika kaynatarak ateşten alıyoruz.
Tenceremiz kendi haline soğuduktan sonra(bu arada 5 dakika kadar kaynaması devam ediyor çünkü)kapağını açarak pişen buğday(gendime )ve tavuk etlerini başka bir tencereye aktarıyoruz.Bunu yaparken tavuk etlerini kemiklerinden ayırarak aktarıyoruz.
Orta ateşe koyduğumuz yemeğimiz sulu bir kıvamda olacaktır.Tahta kaşığın arkası ile tavuk etlerini ezip,çırparak buğday(gendime)ile özleşmesini sağlıyoruz.Sürekli çırparak karıştırıp kalan suyunu da az çekene kadar pişiriyoruz.
Fazla kuru olmamalı,bekledikçe oldukça koyulaşan bir yemektir keşkek.Bunu hesaba katarak ateşten aldığımızda pişmiş ve az sulu kıvamda olmasına dikkat etmeliyiz.Servis yapacağımız zaman , tere yağını eritip kızdırarak kırmızı toz biber,pul biber,kara biber ekleyip tabağa aldığımız keşkeğin üzerinden dökeriz.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Ohhh ellerine sağlık çok severim,misss gibi kokusu burnuma geldi....afiyet olsun sizlere....
YanıtlaSilCanim afiyetler olsun ellerinize saglik.
YanıtlaSilNe yapılır bizim oralarda..Kırmızı etli hali bayıla bayıla yenir..Ellerine sağlık canım,sevgiler.!
YanıtlaSilBirincim ben hiç Keşkek yemedim, dolayısıla tadınıda bilmiyorum :) ama burdan baktığımda çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
YanıtlaSilbende hiç yemedim keşkek,
ama görüntü harika ellerine sağlık sevgilerimle.
tavuklu da gerçekten güzel oluyor , emeklerine sağlık...
YanıtlaSilCanım bende tavuklu yaparım ve çok severim ellerine sağlık.Hayırlı cumalar sevgiler...
YanıtlaSilKEŞKEK SEVİLMEZMİ
YanıtlaSilANTALYADA DÜĞÜN YEMEĞİDİR
ELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI AKŞAMLAR
Öncelikle mutlu seneler dilerim :-)Keşkek bizim içinde özellikle bayram sabahlarının vaz geçilmez lezzetlerinden birisidir .Şu anda görür görmez saat gece yarısı olmasına rağmen canım çok çekti:-)) ellerine sağlık. Sevgilerimle.
YanıtlaSilOf diyorum bayılırımmmm! Eline sağlıkkkk ;)
YanıtlaSilof of of en sevdiğim tavuk yemeği,uzun zaman olmuş yapmayalı,en son anneannemde yemiştim.eline sağlık canım..
YanıtlaSilhiç yememdim ama eminim ki sen yaptıysan harika olmuştur:)
YanıtlaSilafiyet olsun canım
bizim de düğünlerimizde olmazsa olmazlardandır..ellerine sağlık canım,nefis görünüyor..
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş mis gibi ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen keşkek hiç yapmadım ama yaparsam tarifini senden alıcam çok şifalı birşey gibi.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyor eminim ki lezzeti de öyledir. Sahanda ayrı bir güzel görünüyor.
YanıtlaSilCanım keşkek çok sevemedim ben. Ama senin elinden yemediğim için olabilir :)
YanıtlaSilAyyy, tabağı görünce icim nasıl burkuldu anlatamam :(
YanıtlaSilAnneminde vardi boyle tabağı eski günlere gittim bir an.
Keşkek nefis olmuş ellerine sağlık cnm.
:)
Allahtan karnım tok yoksa kekşek diye tutturcaktım şimdi:) bayılırım canım kaçırdığım yazılara bakarken dayanamadım:) öpüyorum görüşmek üzere:)
YanıtlaSil