BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

4 Ocak 2013 Cuma

KEŞKEK


          Merhaba:)
Hepinize  hayırlı cumalar.Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
  Bugün keşkek tarifimi veriyorum.Yöremizde sevilerek tüketilir.Kırmızı et ile yapıldığı gibi tavuk eti ile de oldukça lezzetli olur.

              MALZEMELER:
Akşamdan ıslattığınız 1 kase buğday(gendime),
5 kase su,
1 tatlı kaşığı tuz,
istediğiniz miktarda tavuk eti(ben 1 but ile 2 kanat ve göğüs etinden bir miktar kullandım)
              ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
kırmızı biber,
pul biber,
karabiber

           YAPILIŞI:
    Üzeri için verilen malzemeler hariç ,diğer verilen  malzemeyi düdüklü tencerede 15 dakika kaynatarak ateşten alıyoruz.
    Tenceremiz kendi haline soğuduktan sonra(bu arada  5 dakika kadar  kaynaması devam ediyor çünkü)kapağını açarak pişen buğday(gendime )ve tavuk etlerini başka bir tencereye aktarıyoruz.Bunu yaparken  tavuk etlerini kemiklerinden ayırarak aktarıyoruz.
  Orta ateşe koyduğumuz yemeğimiz  sulu bir kıvamda olacaktır.Tahta kaşığın arkası ile tavuk etlerini ezip,çırparak buğday(gendime)ile özleşmesini sağlıyoruz.Sürekli çırparak karıştırıp kalan suyunu da  az çekene kadar pişiriyoruz.
  Fazla kuru olmamalı,bekledikçe oldukça koyulaşan bir yemektir keşkek.Bunu hesaba katarak ateşten aldığımızda pişmiş ve az sulu kıvamda olmasına dikkat etmeliyiz.Servis yapacağımız zaman , tere yağını eritip kızdırarak  kırmızı toz biber,pul biber,kara biber ekleyip tabağa aldığımız keşkeğin üzerinden dökeriz.Afiyet olsun..


Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
                    HOŞÇA KALIN:))

19 yorum:

  1. Ohhh ellerine sağlık çok severim,misss gibi kokusu burnuma geldi....afiyet olsun sizlere....

    YanıtlaSil
  2. Canim afiyetler olsun ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Ne yapılır bizim oralarda..Kırmızı etli hali bayıla bayıla yenir..Ellerine sağlık canım,sevgiler.!

    YanıtlaSil
  4. Birincim ben hiç Keşkek yemedim, dolayısıla tadınıda bilmiyorum :) ama burdan baktığımda çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım
    bende hiç yemedim keşkek,
    ama görüntü harika ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. tavuklu da gerçekten güzel oluyor , emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Canım bende tavuklu yaparım ve çok severim ellerine sağlık.Hayırlı cumalar sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. KEŞKEK SEVİLMEZMİ
    ANTALYADA DÜĞÜN YEMEĞİDİR
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle mutlu seneler dilerim :-)Keşkek bizim içinde özellikle bayram sabahlarının vaz geçilmez lezzetlerinden birisidir .Şu anda görür görmez saat gece yarısı olmasına rağmen canım çok çekti:-)) ellerine sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Of diyorum bayılırımmmm! Eline sağlıkkkk ;)

    YanıtlaSil
  11. of of of en sevdiğim tavuk yemeği,uzun zaman olmuş yapmayalı,en son anneannemde yemiştim.eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. hiç yememdim ama eminim ki sen yaptıysan harika olmuştur:)
    afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  13. bizim de düğünlerimizde olmazsa olmazlardandır..ellerine sağlık canım,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. Çok severim nefis olmuş mis gibi ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. Ben keşkek hiç yapmadım ama yaparsam tarifini senden alıcam çok şifalı birşey gibi.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık harika görünüyor eminim ki lezzeti de öyledir. Sahanda ayrı bir güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. Canım keşkek çok sevemedim ben. Ama senin elinden yemediğim için olabilir :)

    YanıtlaSil
  18. Ayyy, tabağı görünce icim nasıl burkuldu anlatamam :(
    Anneminde vardi boyle tabağı eski günlere gittim bir an.
    Keşkek nefis olmuş ellerine sağlık cnm.
    :)

    YanıtlaSil
  19. Allahtan karnım tok yoksa kekşek diye tutturcaktım şimdi:) bayılırım canım kaçırdığım yazılara bakarken dayanamadım:) öpüyorum görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...