Bugün ramazan menümü daha geç bir saatte yayınlayarak önceliği Sevgili Nurten Hanım'ın isteği üzerine geçenlerde bayat ekmekler değerlensin hemde sahurda güzel bir lezzet olsun diye yaptığım bayat ekmek pizzasının tarifine vermek istedim:)
Sizlerde mutlaka deneyin pişman olmazsınız diyerek tarifime geçmek istiyorum:)
BAYAT EKMEK PİZZASI
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
Bayat ekmek parçacıkları(pide de olabilir),
1su bardağı süt,
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
karıştırılarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dökülerek el veya kaşık yardımı ile bastırılır.
Bu arada karışım sıvı ise ekmek parçacıkları ilave edebilir yok eğer katı bir karışım oldu ise biraz süt ilave edebilirsiniz.(Ekmeğe tam ölçü veremiyorum çünkü parça bayat ekmeklerle yaptım ama yaklaşık olarak 1,5 ekmeğe eşit olduğunu söyleyebilirim)
1 yemek kaşığı salçayı
yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırarak karışımın üzerine fırça ile sürüyoruz.
ÜZERİ İÇİN:
2 adet orta boy domates,
3-4 adet yeşil biber ,
150 gr kıyma,
1 adet soğan ve kaşar peyniri.Domates ve biberi ufak doğrayarak soğanla beraber kavurduğumuz kıymaya ilave edip harmanlayarak biraz kekik ilave edip ekmeklerin üzerine yayıyoruz.Fırınlayarak kızarana dek pişiriyoruz.Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar kaşarlar eriyip hafif pembeleşinceye kadar fırına veriyoruz.
Arzu ederseniz malzemeye sosis,mısır,mantar,sucuk katabilirsiniz veya bunlardan sadece biri veya birkaçı ile yapabilirsiniz tamamen sizin tercihiniz.
AFİYET OLSUN:))
İşte buna bayıldım ben dilim dilim yapıyorum kıyıları kuru oluyor böylece kurumazda piazza tabanı gibi olur. Ellerine ve fikrine sağlık...
YanıtlaSilne kadar istemesek de bayat ekmeğin önüne geçemiyoruz çoğu zaman.bu pizza ile hem israfın önüne geçilir hemde epey lezzetli gözüküyor
YanıtlaSilcanım günaydın:))bu cok guzel bır tarif ..yapılışını okurken bile ağzım sulandı:))ellerine sağlık canım muhakkak deniycem..
YanıtlaSilÖzellikle bu günlerde artan ekmekler için harika bir tarif. Bu yaşıma kadar tek bir dilim ekmek atmadım.Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olur hemde kalmış ekmekler değerlendiliyor
YanıtlaSilBayat ekmekleri bu şekilde değerlendirmeyi çok seviyorum. Kıymalı hiç denememiştim. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilgenelde ben kıtır ekmek yapar çorbada yerim bi güzel ama bunu denemeliyim ellerine sağlık :)
çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSil