KREP İÇİN GEREKEN MALZEMELER:
2su bardağı süt,
2 yumurta,
2 su bardağı un,
2 çay kaşığı tuz,
yarım çay bardağı sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:
Malzemeler, pürüzsüz bir şekil alana dek kek hamurundan biraz daha sıvı ve akıcı olacak kıvamda çırpılır.Tava(krep tavası idealdir ancak teflon tavada da olur.) kızdırılarak bir damla sıvı yağ damlatılır . Hazırlanan harçtan bir kepçe alınarak arkalı önlü pişirilir.Çevirirken tavadan atıp dönderemeyenler tahta veya plastik bir spatula ile çevirebilirler.Peynir,patates arasına iç olarak kullanılır.Krep yaparken tuzsuz yapılarak istenirse reçel,bal ile de tüketilir.Kahvaltı harici yemeklerin yanında tüketilmek istendiğinde farklı iç malzemeleri de kullanılabilir,kıyma,ıspanak gibi...Yapınca bunları da paylaşırım inşallah...Afiyet olsun..
HOŞÇA KALIN:))
Afiyetler olsun,sade fakat lezzetli görünüyor her şey,sevgiler:)
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER.
YanıtlaSil