BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

8 Kasım 2011 Salı

MİDYE TATLI

   

        MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI   ILIK SÜT,
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ,
3 YUMURTA,
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU,
20 GR YAŞ MAYA,
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ,
ALDIĞI KADAR UN
     AÇMAK İÇİN :
NİŞASTA
    İÇİNE KOYMAK İÇİN:
İNCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
     ŞERBET İÇİN:
5 SU BARDAĞI ŞEKER,
4 ,5 SU BARDAĞI SU,
YARIM LİMONUN SUYU
    (KAYNARA ÇIKTIKTAN SONRA 10 DAKİKA KAYNATILARAK  ALTI KAPATILIR,10 DAKİKA BEKLENEREK İLK SICAKLIĞI GİDİNCE TEPSİYE DÖKÜLÜR.)
                                YAPILIŞI:
    MALZEMELER KARIŞTIRILARAK ALDIĞI KADAR UN İLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞRULUR.
   20 EŞİT PARÇAYA AYRILARAK YUMAK YAPILIR.YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILARAK 5 TANE ÜST ÜSTE KONULUR. BÖYLELİKLE  5 ERLİ 4 TANE HAMUR GRUBUMUZ OLUR.
    SONRASINDA 5 TANE ÜST ÜSTE KOYDUĞUMUZ HAMURLAR SERVİS TABAĞINDAN DAHA BÜYÜK AÇILIR,SIKI BİR ŞEKİLDE RULO YAPILARAK TOPLAMDA 4 RULO OLACAK ŞEKİLDE BUZDOLABINA KONULARAK 20 DAKİKA BEKLENİR                       SONRASINDA İSE ÇIKARILARAK 1 PARMAK KALINLIĞINDA KESİLİR(1 RULODAN 20 TANE ÇIKIYOR) VE YAN YATIRILARAK EL İLE ÇAY BARDAĞI AĞZI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILARAK ARASINA CEVİZ İÇİ KONULUP MİDYE ŞEKLİ VERİLİP KAPATILIR.ÜZERLERİNE ERİTİLMİŞ MARGARİN VEYA TERE YAĞI FIRÇA YARDIMI İLE SÜRÜLÜR.175 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA KIZARTILARAK ALINIR

     HAZIRLANAN ŞERBET TATLI SOĞUDUKTAN ,ŞERBET İSE  İLK SICAKLIĞI GİTMİŞ OLACAK
ŞEKİLDE TEPSİYE DÖKÜLEREK SERVİSE HAZIR HALE GETİRİLİR.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok da kolay galiba yapılacak listeme aldım..
    Allah'a emanet ol..

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...