Hayırlı Sabahlar:)
Yapraklarını sarmada kullandığım pazının saplarını da haşlayarak kaldırmıştım.Bugün kavurdum ve sizlerle paylaşıyorum.Siz isterseniz yapraklarını da kullanabilirsiniz.
1adet kuru soğan,3-4 yemek kaşığı kıyma ile kavrularak içine haşlayıp küçük doğradığımız pazı sapları ilave edilir.1 yemek kaşığı salça ,tuz,pul biber ilave edilerek 5 dakika kavrulur.1 çay bardağı su konularak kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
İstenirse bu haliyle servis edilebileceği gibi aralarına kaşıkla boşluk açılıp bu boşluklara yumurta kırılıp2-3 dakika kapak kapatılarak kırılan yumurtalar pişirilerek de servis yapılabilir.(yumurtalı yemeğine pazı mıhlası denir.)
Ben yumurtalı yaptım.Her iki şeklini de resimledim hangisini dilerseniz yapın..tavsiye ediyorum...
pazı ne güzel bir nimet hem sarma hem yemek:)) eline sağlık
YanıtlaSilÜstüne yumurta kırılan herşeye bayılırım zaten. Nefisss. Kokusu geldi :)
YanıtlaSilÇok besleyici olmuş. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil