BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

21 Kasım 2011 Pazartesi

PAZI SARMASI......

                                                                                
                       MALZEMELER: 1 Bağ pazı,
                              1 çay bardağı ince bulgur,
                              250 gr kıyma,
                              1 adet kuru soğan,
                              2 yemek kaşığı sıvı yağ,
                              1 yemek kaşığı salça,
                               tuz,pul biber,maydanoz
                                            SOSU İÇİN:
                               1 yemek kaşığı salça,
                               2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                            ÜZERİNE:
                               1 Kase sarımsaklı yoğurt
                                           
                                                                                                                            YAPILIŞI:
       Pazıların sapları kesilerek kaynar suya yaprakları batırılıp çıkarılır..çok fazla sıcak suda bırakmamalı  yapraklar ezilir...daha sonra soğuk suya tutulur bu yeşilliğini kaybetmemesi için yapılan soğutma işlemidir...(Saplarını da bir taşım aynı suda kaynatıp soğuk suya tutarak kaldırın...Onlarla da yumurtalı pazı kavurması yapabilirsiniz...tarifini bir daha ki post ta vereceğim:))
                           Verilen malzemeler yoğrularak hazırlanan harçtan azar azar ortadan bölünerek küçük parçalara ayrılan pazı yapraklarının içine konularak sarılır....Tencereye dizilen sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir...Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağda ( istenirse tereyağı daha lezzetli yapar) 1 yemek kaşığı salça kavrularak tencerede kaynamakta olan sarmaların üzerine dökülür 5 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
     (pazı ince yapraklı ve çabuk piştiğinden ilk haşlanırken ve sarıp pişirirken ısıya dikkat etmeli kaynar suda çok bekletmemeli ve kısık ateşte maksimum 15 dakika pişirmeliyiz.)Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. bende bu sıralar yaprak sarması yapıyım dedim çocuklara bir türlü saramadım:)

    pazıda yumuşacık olur:)mis gibi sarımsaklı yoğurtla beraber ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  2. yoğurtla da ne güzel gider mımm.
    ellerinize sağlık.

    not:yorum yazarken bloğunuzun ismini tam yazarsanız her seferinde google da aramamış olurum sizi :)

    YanıtlayınSil
  3. canım ellerine saglık...bu arada eltinin terasınada bayıldım...sevgiler...

    YanıtlayınSil
  4. ayyy dehşet güzel duruyo yoğurtlu yağlı nomnom nom

    YanıtlayınSil
  5. Bol yoğurtlu nasıl güzel olr ama..:))
    Ellerine sağlık.
    Çok severim.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  6. Pazı sarması, bulgurlu hiç denemedim.Kesin deneyeceğim, çok iştah açıcı olmuş.Elinize sağlık

    YanıtlayınSil
  7. Selamünaleyküm ellerinize sağlık yoğurtlu da güzel olmuş. Ben de sarmalara başlasam iyi olcak..
    Allah'a emanet olun.

    YanıtlayınSil
  8. Ellerine sağlık.Nefis.Tek kelimeyle harika görünüyor.Birincisin.Sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  9. Bu tarifi hiç yemedim ben. Çok güzel görünüyor. Bol bir vakit bulduğumda denemek istiyorum. Ya da bulamazsam tarifi anneme verip onun denemesini isteyebilirim :) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  10. elinize sağlık harika gözüküyor..Akşam gelelim mi? çoluk tombalak

    YanıtlayınSil
  11. ELİNE SAĞLIK CANIM PEK SEVERİM SARMALARI YOĞURTLA DA NEFİS SEVGİLER...

    YanıtlayınSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...