1 çay bardağı ince bulgur,
250 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,
tuz,pul biber,maydanoz
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİNE:
1 Kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Pazıların sapları kesilerek kaynar suya yaprakları batırılıp çıkarılır..çok fazla sıcak suda bırakmamalı yapraklar ezilir...daha sonra soğuk suya tutulur bu yeşilliğini kaybetmemesi için yapılan soğutma işlemidir...(Saplarını da bir taşım aynı suda kaynatıp soğuk suya tutarak kaldırın...Onlarla da yumurtalı pazı kavurması yapabilirsiniz...tarifini bir daha ki post ta vereceğim:))
Verilen malzemeler yoğrularak hazırlanan harçtan azar azar ortadan bölünerek küçük parçalara ayrılan pazı yapraklarının içine konularak sarılır....Tencereye dizilen sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilerek kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir...Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağda ( istenirse tereyağı daha lezzetli yapar) 1 yemek kaşığı salça kavrularak tencerede kaynamakta olan sarmaların üzerine dökülür 5 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
(pazı ince yapraklı ve çabuk piştiğinden ilk haşlanırken ve sarıp pişirirken ısıya dikkat etmeli kaynar suda çok bekletmemeli ve kısık ateşte maksimum 15 dakika pişirmeliyiz.)Afiyet olsun...
bende bu sıralar yaprak sarması yapıyım dedim çocuklara bir türlü saramadım:)
YanıtlaSilpazıda yumuşacık olur:)mis gibi sarımsaklı yoğurtla beraber ellerine sağlık sevgiler...
yoğurtla da ne güzel gider mımm.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
not:yorum yazarken bloğunuzun ismini tam yazarsanız her seferinde google da aramamış olurum sizi :)
canım ellerine saglık...bu arada eltinin terasınada bayıldım...sevgiler...
YanıtlaSilayyy dehşet güzel duruyo yoğurtlu yağlı nomnom nom
YanıtlaSilBol yoğurtlu nasıl güzel olr ama..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Çok severim.
Sevgiler.
Pazı sarması, bulgurlu hiç denemedim.Kesin deneyeceğim, çok iştah açıcı olmuş.Elinize sağlık
YanıtlaSilSelamünaleyküm ellerinize sağlık yoğurtlu da güzel olmuş. Ben de sarmalara başlasam iyi olcak..
YanıtlaSilAllah'a emanet olun.
Ellerine sağlık.Nefis.Tek kelimeyle harika görünüyor.Birincisin.Sevgiler:)
YanıtlaSilBu tarifi hiç yemedim ben. Çok güzel görünüyor. Bol bir vakit bulduğumda denemek istiyorum. Ya da bulamazsam tarifi anneme verip onun denemesini isteyebilirim :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilelinize sağlık harika gözüküyor..Akşam gelelim mi? çoluk tombalak
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK CANIM PEK SEVERİM SARMALARI YOĞURTLA DA NEFİS SEVGİLER...
YanıtlaSil