BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

11 Haziran 2014 Çarşamba

ŞARK KÖŞESİNDEN

      Hayırlı günler,sevgili okurlarım sayfama hoş geldiniz.Bugün sizlerle antremde bulunan şark köşemin resimlerini paylaşmak istiyorum.Ara ara değişiklik yapıp farklı sergiliyorum bu sefer bu şekilde dizdim.Eskiden kullanılmış olan sini vardı onun üzerine diziliydi kaplar,siniyi kaldırıp kapları iç içe rafa dizdim.Böylece yerden kazanmış oldum.Artık yaz mevsimine girdik -her ne kadar hala baharı yaşasak da-antre sürekli kullanılacağı için malzemeler ayak altından kaldırılmış bir köşeye yerleştirilmiş oldu.Kullandığım raf tamamen geri dönüşüm.Bir zamanlar annemlerin banyo dolabıydı,kapağını çıkarınca rafları ile tam benim işime yarayacak hale geldi:)Eskileri değerlendirmek,saklamak benim için çok önemli eşya değil hatıra gözü ile bakıyorum hepsinin bir yaşanmışlığı var.Eşyaların çoğu  kayın validemden ve bir kısmı da annemden.
 Eskinin idare denilen  lambası,gaz lambası sonrasında lüks lamba denilen ışık kaynakları ...Çok şükür ki elektrik hayatımızda..Saatler,tandırda ekmek pişirirken kullanılan rapatalar...Kar kürekleri,yaba,un elekleri,daşgözeli denilen( tarladan çıkan fasulye,nohut v.b. gibi ürünler içinde elenerek taşından arındırılan elek),terazi,yün eğirmek için kullanılan iğler,at kılından örülmüş yün yolluk ve çuval,tepsiler,kevgirler,maşrafa,bakır taslar,tepsiler,demlik ve çaydanlık,kar kızakları hele de tahta bavul en vazgeçemediğim diyebilirim...Sandalye belkide 5o yıllık...ağacı o kadar yıpranmıştı ki boyadım ama sonra da pişman oldum keşke eski hali ile kalsaydı..











Hayatınızda ki her şey gönlünüzün istediği şekilde hayırlısı ise olsun..
HOŞÇA KALIN:))


8 yorum:

  1. Birsencim harika bir köşe olmuş bak bak doyamadım tekrar tekrar baktım ba yıl dım ,böyle otantik ve anısı olan şeyleri bende çok severim geri dönüşüm yaptığın raf , sandalye bavul kürek hepsi birbirinden değerli iyiki paylaşmışsın arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok hoş bir köşe ve çok dikkat çekici birçok ev hanımının hayalidir evinde bir şark köşesi bende çok isterim tabi nasipde ev almak varsa.. emeklerine sağlık çok güzel olmuş iyi günlerde kullan Allaha emanet ol :)

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu ilgiyle takip ediyorum.Çok güzel içtenlikle paylaşımlarınız var,tariflerinizi deniyorum beni hiç yanıltmadınız:)Bu tip paylaşımlarda sizi daha yakından tanımış oluyoruz,teşekkürler...Gülay

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten tarih kokan çok güzel bir köşe olmuş...hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  5. Birsen'cim şark köşelerini bende çok severim harika bir köşe olmuş,hayırlı kandiller,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Birincim ne kadar güzeller hepsinin ayrı ayrı anısının olması daha da değerli yapıyor bunları.
    Çok güzel bir köşe hazırlamışsın, bayıldım inan.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş :)
    Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Kim bilir ne anılar barındırıyordur bu eşyalar. Yaşanmışlıkları ve hikayelerini çok severim. Anıları canlı tutmak için elindekileri böyle sergilemen ne kadar anlamlı olmuş. Ailece yaşadıklarının da kuzulara taşınması dileğiyle,
    Sevgiyle kal.
    bülbülünyeri

    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...