BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

23 Eylül 2011 Cuma

KIŞ HAZIRLIKLARINA DEVAM.....TURŞU YAPIMI...



                TURŞU YAPIMI:

   Sebzeler temizce yıkandıktan sonra,domates ve salatalıklar çatalla delinerek biberlerin ise uçları hafif kesilerek  kavanozlara  doldurulur. 1 Litre su için 5 yemek kaşığı silme kaya tuzu eklenir.Aralara acı biberler serpiştirilerek sebzeler kat kat dizilir. Kavanozun  en üstüne limon, sarımsak,maydanoz bir kaç tane nohut.ayrıca 1 litre su için 1 çay bardağı sirke ilave edilirse tadı güzel olur.Turşu kavanozunun  ağzına bir tabak çevrilirse sebzeler eklenen suyun altında kalır  bu da bozulmasının  ve ağız kısmında küflenme olmasının önüne geçer.İsteyen  istediği kadar sebze kullanabilir bu nedenle sebzelerin miktarlarını vermiyorum.Önemli olan turşunun tuz oranıdır zira çok tuzlu olursa sebzelerde şişme olur az tuzu olan bir turşuda ise bakteri ürer ve sebzelerde yumuşama ve erime olur bunun için tavsiye edilen ölçüyü kullanırsanız( tuz ve sirke için)sonuçtan memnun kalırsınız.Bu ölçülerle elde ettiğiniz su tuzlunuza gelebilir ancak bekledikçe sebzeler tuzu emerek tuz oranını düşürecektir.15-20 gün sonra yemeğe hazır duruma gelecektir.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...