MALZEMELER:
1 adet soğan,
2-3 adet çarliston biber,
2 adet kabukları soyulmuş domates,
bir tutam nane,
1 yemek kaşığı salça,
1tavuğun kanat,göğüs boyun gibi kemikli yerlerinden doğranmış çorbalık etler,
1yemek kaşığı sıvı yağ.
1,5 çay bardağı arpa şehriye
YAPILIŞI:
Sıvıyağda soğanlar ve biberler biraz kavrulduktan sonra çorbalık etleri ekleyerek 4-5 dakika karıştırarak sotelenir.Domatesler ufak ufak doğranarak onlar da eklenir.Salça ilavesi ile şehriyeler ve 6 su bardağı su eklenerek15 dakika kaynatılır.Nane ilave edilerek bir 5 dakika daha kaynatılır ,ateşten alınır.Servise hazırdır.Ana yemek kadar doyurucu ve tam bir vitamin deposu olan çorbayı özellikle kışın çok yaparım,sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum.
nefis görünüyo ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel olur ellerınıze sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık havalar serinlemişken iyi gider bu çorba
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSil