MALZEMELER
3 Orta boy patates,1adet sivri biber,
1kapya biber,
maydanoz,
2-3 yaprak marul,
pul biber,
karabiber,,
sumak,
tuz,yarım limon suyu,
dereotu,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Patatesler yıkanarak haşlanır.Daha sonra kabukları soyularak doğranır.(işiniz acele ise daha çabuk haşlanması için kabuklarını soyup,doğrayıp öylece haşlayıp suyunu süzerek de kullanabilirsiniz ama vitamin kaybı olacağından kabuklu haşlamanızı tavsiye ederim)Diğer sebzelerde yıkanır,piyazlık doğranır ve arzuya göre miktarı ayarlanarak baharatları,tuzu eklenir.Yarım limon suyu ve 2yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan sos dökülerek servis yapılır.
bende dayanamam bu lezzeti yemeliyimm bir çatalda olsaa:))
YanıtlaSilgerçekten çok hoş örünüyor..
ellerine sağlık canım..
afiyetle ve ağız tadı ile ...
Çok sevdiğim bir lezzet,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSil