250gr kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur,
1 adet rendelenmiş kuru soğan,
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz,
nane,kimyon,tuz,karabiber,
1 yumurta akı,
1 orta boy patates,
1 adet havuç,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan ,bulgur kıyma,tuz,yumurta akı,kimyon,karabiber ve maydanoz bir kapta karıştırılarak yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp köfteler hazırlanır.Tencereye sıvı yağ konularak patates ve havuç küp doğranarak rengi dönene kadar kavrulur 1 yemek kaşığı salça eklenerek 7-8 su bardağı su ilave edilir.Su kaynara çıkınca köfteler içine atılır 20-25 dakika pişirilir.Ateşten almaya yakı nane eklenir 1-2 taşım daha kaynatılır.Servis yapılırken üstüne karabiber serpilir.Afiyet olsun..
Çok sevdiğim bir yemek,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok severim ben de ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilÇok severim, hiç yapamam!! Çünkü köfteler dağılır. Sizin tarifi deneyeceğim. Köfteleri yemeğe eklemeden una bulamak gerekmiyormu, sevgiler
YanıtlaSilsevgili zencefil;köfteleri ben una bulamıyorum yumurta dağılmamasını sağlıyor..yaparsanız bizimle de paylaşın olur mu..sevgiler...
YanıtlaSil