PATATES PÜRESİ İÇİN:
Patatesler soyularak haşlanır,haşlama suyundan bir çay bardağı kenara ayrılarak kalan suyu süzülür(Kalan suyu isterseniz çorbalarda değerlendirebilirsiniz)Patatesler ezilir,içine ayırdığınız su ilave edilerek çırpılır.
Tuz,kara biber ve zeytinyağı ile karıştırılan püre servis tabağına alınır.Fırında pişen somon dilimleri patates püresinin üzerine yerleştirilir.Soğan dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek yanında bol salata ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
cok leziz gorunuyorrrr... ellerinize saglik:))
YanıtlaSilPüreyide,somonuda çok severim..
YanıtlaSilİkisi birarada nasıl yakışmıştır..
Ellerine sağlık canım..
Patates püresini çok sık yaparım ama içine suyununda koyuldugunu bilmiyordum. Birde öyle denicem.
YanıtlaSilEllerine saglık gerçekten harika görünüyor :)
canim eline saglik
YanıtlaSilbalıkla pek aram yok ama patates püresine bayılırımmm
YanıtlaSilbalık çok severim ama bizim en son bi balık vakamız oldu ondan sonra artık yiyemiyorum. ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Missler gibi. Fırında olması da ayrı bir güzellik.Balığa bayılırım.
Sevgiyle kal.
Mmmm, nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilhmmm enfesss balığa bayılırım hatta denizde çıkan herşeyeeee:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canımm afiyetler olsun:))
sevgiler...
somonla pek aram yoktur ama tam bir balık canavarıyım.patates püresi iyi fikirmiş doğrusu.
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Balıkla patetes püresini hiç düşünmedim ama birde böyle denemek lazım ellerine saglık çok güzel sunum olmuş
YanıtlaSilmmm..
YanıtlaSilçok leziz bir yemek olmuş.
denenmli..
ellerine sağlık gönlümün birincisi.
muhabbetle,öperim..
Döktürmüşsün yine canım :) Süper. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilnefis olmuştur eminim ellerine emeklerine sağlık....
YanıtlaSilHem lezzetli hem de sağlıklı olmuş ellerine sağlık canım .
YanıtlaSilEllerine sağlık.Lezzetli bir tarif.Patates püresini çok severim.Sevgiler.
YanıtlaSilSomon özellilkle en yağlı şahane besleyici bir balık.Ellerinize sağlık
YanıtlaSil