ZEYTİNYAĞLI PIRASA İÇİN
MALZEMELER:
1 KG PIRASA,
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ,
2 ADET HAVUÇ,
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA,
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ,PUL BİBER(MİKTARLARI ARZUYA GÖRE),
YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI:
PIRASALAR TEMİZLENİR GÜZELCE YIKANDIKTAN SONRA,BİR PARMAK KALINLIĞINDA DİLİMLENEREK,TENCEREYE KONULAN 4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞININ İÇİNDE SARARINCAYA KADAR ARADA KARIŞTIRARAK, KAPAĞI KAPALI BİR ŞEKİLDE KAVRULUR.HAVUÇLAR TEMİZLENİR,ONLARDA HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANARAK PIRASALARA İLAVE EDİLİR.BİR KAÇ KEZ YAĞDA ÇEVİRDİKTEN SONRA HAVUÇLARA,TUZ,PUL BİBER,SALÇA,PİRİNÇ VE LİMON SUYU DA EKLENEREK 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER KATILIR.YEMEĞİN SUYU EKLENİR. MALZEMELERİN 1PARMAK ÜSTÜNE ÇIKACAK ŞEKİLDE EKLENEN SU İLAVESİNİN ARDINDAN YAKLAŞIK 25 DAKİKA PİŞİRİLİR,SUYU ÇEKİNCE OCAKTAN ALINIR.ILINDIKTAN SONRA SERVİS YAPILIR.(BİZİM EVDE DAHA ÇOK SICAK TÜKETİLİYOR:)ARZUYA GÖRE TEKRAR ÜZERİNDEN DE LİMON SIKILARAK YENEBİLİR.
Selamünaleyküm haberler yüzünden hiç tadım yok yayın yapamıyorum..
YanıtlaSilAllah yardımcımız olsun inşaalah..
Ellerinize sağlık güzel görünüyor.
Allah şehid ailelerine ve depremzedelere yardım etsin
ellerine sağlık...soğan yemediğim için pırasada yiyemiyorum ama apartmanda biri pırasa pişirse en sevdiğim yemek kokusudur kendisi...çokda güzel görünüyor..
YanıtlaSil