BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

19 Kasım 2011 Cumartesi

BEBEK PATİĞİ...











3,5 Numara şişle mavi ip ile 25 ilmek başlanır.32 sıra haroşa örülür.8 ilmek kesilerek beyaz iple kalan ilmekler örülür.2 sıra örüldükten sonra mavi  ip ile 2 sıra örülür.. Bir beyaz bir mavi 7tane mavi çizgi olana kadar devam edilir ve kesilir.
 Çizgili duran kısmın hem altını hemde üstünü yandaki gibi dikin..
    Üst çizgili kısmı dikiş ile büzün ,boğaz kısmını da geri çevirin...Geri çevirdiğiniz bölüme oya işi de yapabilirsiniz...
   Ben bu patikte yapmadım erkek bebeğe ördüğüm için ,kız bebek patiklerine oyayı daha çok yakıştırıyorum...Sonrasında büzdüğünüz çizgili kısıma ponpon dikilerek patiğimizi bitirmiş oluruz.(isterseniz ponpon yerine çiçekli bir motif veya bir düğme ilede kullanabilirsiniz)


 Burada da kolay pon pon yapımını anlatmaya çalışayım.İki parmak mesafesine 10-15 kez ip dolanır.Daha sonra orta yerinden düğüm atılarak sabitlenir ipin ucu uzun bırakılarak kesilir.(pon ponu patiğe bu iple dikmek için)Kenarları makasla kesilerek elde yuvarlaklaştırılıp patiğe dikilir.


Bu süveterleri de yeni ördüm...Hediyelik,patik te öyle..Süveterlerin örneğinin anlatımını daha önce paylaşmıştım.Dilerseniz BURAYA bakabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Mini mini çok sevimliler.Ellerine sağlık.Nazarlık takmaya gerek yok.Yeleğin düğmeleri nazar boncuğu gibi.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Böyle detaylı anlatınca çok pratik görünüyor,süveterle de uyumlu,hepsi çok güzel,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. hiç bilmem hiç örmedim:) yapanlarada imrenirim:) eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. cokm güzeller ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine emeklerine saglik canim cok güzel hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Ne iyi olmuş da anlatmışsın patiklerim yapımını benim için değişik bir model çok da gizel görünüyorlar, ellerine sağlık.. CiCi KaLL..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...