BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

2 Nisan 2012 Pazartesi

GERİDE KALAN SINAV HEYECANI VE PATATES YAHNİSİ..

     Önceki postum da kızımın da YGS sınavına gireceğini yazmıştım.Merak eden dostlarım için açıklamak istiyorum ki sınav hiç düşündüğümüz,beklediğimiz gibi geçmedi:((


  Heyecan sınava gireceği son ana kadar hiç yoktu.Türkçe sorularında paragrafların uzun olmasının verdiği telaşla sınavı yetiştiremeyeceğini düşünen kızım ilk dakikalarda dışarı çıkmak istemiş ama ilk 120 dakika salondan kimse ayrılamıyor diye oturmuş.Heyecan had safa bu seferde okudum neydi anlamadım başa döneyim gibi durumlarla zamanı geçirerek kendi alanını dahi yetiştiremeden sınavdan çıktı...Yapabildiği de yeter gözüküyor ama hayaller küçüldü:((
      Şu ana kadar girdiği denemelerin çok çok altında bir puan bekliyoruz:(( Demek ki her şey kısmet işi bunu bir kez daha anladık..Hayırlısı diyorum yinede......Umarım sizin çocuklarınız başarılı olmuştur..
          Havalar bir türlü ısınmak bilmiyor,soğuklar inatlaştı sanki terketmedi kış...Biraz moral bozukluğu da olunca hava daha bir kasvetli geliyor sanki..
     Böyle soğuk havalarda en güzel sıcak yemek, hele evde çocuğunuzda varsa iştahla yiyebilir....Basit bir yemek hepinizin yaptığı ..Ama yinede ben tarifini vermek istiyorum.Sayfama gelen, yeni mutfağa girenler,öğrenciler vs yararlanabilirler.Birde çocuklar ilerde okuyunca annem böyle yapıyormuş diyebilsinler demi ama :))Gelelim Patates Yahnisi  tarifime...
                   

PATATES YAHNİSİ..
         MALZEMELER:
4-5 Tane orta boy patates,
200gr kuşbaşı et,
1 yemek kaşığı salça,
Miktarı arzuya göre tuz,
pul biber,karabiber,
2-3 adet ince kıyılmış yeşil biber,
1 adet kince kıyılmış kapya biber,
1 adet kabukları soyulmuş domates,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 Adet kuru soğan
                YAPILIŞI:
  Tencereye zeytinyağı konularak soğanlar yemeklik doğranır,kuşbaşı etlerle beraber kavrulur.Etler suyunu salıp çekinceye kadar arada karıştırılarak yeşil biberler ve kapya biber ilave edilerek bir sürede böyle karıştırmaya devam edilir.Salça ve baharatlar ilave edilerek iyice kavrulur..Patatesler soyulup yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranarak ilave edilir.Üzerine çıkacak kadar az su ilave edilerek  kaynara çıktıktan sonra 20 dakika ağır ateşte pişirilir.
                                                                                                            AFİYET OLSUN...

19 yorum:

  1. Olsun incim hiç belli olmaz insan yapamadığını sandığı soruları doğru yaptı belkide sonuçlara açıklanana kadar ümidi kaybetmeyin güzel sonuçlar alacak inşALLAH, yemek için ellerine sağlık patatesi çok severim bir tek çiğ yemem):)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. AHH BİRİNCİM HİÇ SÖYLEME::(
    SINAV STERSİ HER YERDE AYNI DEMEKKİİ..
    ÜZÜLMEYİN CANIM BENİM..
    HAYIRLISI HAKKINIZDA..
    GÖNÜLLRİNCE OLUR İNŞALLAH HERŞEY.
    YEMEĞİN NEFİS YİNE,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    HUZUR DOLU HAFTALAR.
    MUHABBETLE..

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim de Türkçe soruların uzunluğundan yakınıyordu, ama merak etme, genelde sınav sonuçları unutulan sorularla beklenilenden yüksek gelir, bununla geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Birincim hiç üzülme ALLAH kimsenin emeklerini karşılıksız bırakmaz inş... yemeğine ekmek banıyom burdan... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Birincim sonuç hiç düşündüğünüz gibi olmayabilir, yeğenimde pek ümitli değildi ama heyecandan yaptıklarımı bile unuttum diyor çocuk. Hayırlısı olsun, sonuçları görücez artık.

    Patates yemeğini bizde sık yapıyoruz, çok severim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. akşam yemeğinde ne yapacağımı buldum ne yapayım diye düşünüyordum ellerinize sağlık. ben de örgüyü çok severim bloguma uğrarsanız sevinirim:)) müzik de çok güzel

    YanıtlaSil
  7. Ablacığım, bence de hiç üzülme, çünkü benim kuzenim de sınavdan çıkınca iki gözü iki çeşme ağlamış, herkesin sınavı beklediği gibi geçmemiş, bu puanları da etkiler, moral bozacak hiçbir şey yok, Allah muhakkak yardımcısı olacaktır emek verenlerin :)

    YanıtlaSil
  8. canımm balımm inşallah kızçen en güzel sonuçları alır başarılı olur..onlar bir sınava giriyorlar anneler dokuz doğuruyor haklısın valla..yahnin de harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun canım inşallah güzel sonuçlarını aldığınızda da kekler pastalar yaparsın evladına amin..:))

    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  9. kızın için en hayırlısını diliyorum. Çok zor omuzlarındaki yük çok ağır. Rabbim yardımcıları olsun. Bu arada bir daha da bu bloğa aç karnına girmem bu güzelim yemekleri gördüm canım çekti :))) Girmeden evvel karnımı iyice doyurayım...

    YanıtlaSil
  10. Allah can sağlığı versin, benim oğluşunda çok parlak geçmedi.Türkçede çok oyalanmış, Allah yollarını açık etsin.
    Bende bu gün et sote yapıyorum, sizin yahnide muhteşem .Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Sınav Hakkında; Ben 2. üniversite için keyfe keder girdiğim halde soruların özellikle türkçe sorularının uzunluğu karşısında kasılıp kaldım. ilk türkçeyle başladım ve 10. soruya gelmeden resmen oradan kaçıp gitmek istedim. sorular çok uzundu ve kafa yorucuydu. Ben istediğim neti yaptım ama bu sınava aylarını veren öğrencilere acıdım. 160 soru için 160 dakika yani her soru için 1 dakika ama imkanı yok yeterli değil. Zaten o 1 dakikayı soruyu okumaya mı ayıracaksın yoksa çizmeye mi belli değil. Kızınız üzülmesin, umarım güzel yerler kazanır.

    YanıtlaSil
  12. Canım gözümden uyku akıyor. Senin prensesin sonucuna iki dakika bakayım diye açtım bilgisayarı... Çok beklediğiniz gibi olmamış ama lütfen üzülmeyin. Ben her işte bir hayır olduğuna kattiyetle inanıyorum. Sadece arkasındaki hayrı hemen göremeyebiliyoruz... Güzel prenses elinden geleni yapmış. Gerisinin hiç önemi yok. Artık Allah'a kaldı. Rahat olsun. Dinlenmeye baksın artık. Çok öpüyorum onu..

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    kuzucuğunun heyecanlanmaması mümkün mü? Çocukların bir kaç saatte yapacakları tüm yaşamlarını etkiliyor.. Bu bile onlar için yetiyor. Allah yardımcısı olsun. Belki de düşündüğünden daha iyi geçmiştir. Bu sene ki hem zor, hem de sorular çok uzunmuş. Tüö öğrenciler için geçerli olduğundan düşündüğünden de iyi bir sonuç gelebilir inşAllah.
    Ellerine sağlık. Yahnin çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. herşey kısmet seninde dediğin gibi inşallah umduğunuzdan daha iyi bir sonuç gelir canım,çok geçmiş olsun kızına.yahniye bayılırım ellerine sağlık canım..
    bu arada beni merak edip sorduğun için çok teşekkür ederim arkadaşım,şükür iyiyim..

    YanıtlaSil
  15. canım moralinizi yüksek tutun bir çok kişiden duydum zor ve paragrafların uzun olduğunu hayırlısı olsun diyelim
    yahni harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Değerli arkadaşlarım,hepinize yorumlarınızla ve dualarınızla beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.Sözlerinizle içimi nasıl rahatlattığınızı tahmin edemezsiniz.Hepinizin yürekten üzüldüğünü ve yine yürekten yanımda olduğunuzu dualarınızın içtenliğini o kadar içimde hissettim ki bir bilseniz.Allah hepinizden razı olsun.Selam ve sevgiler ...

    YanıtlaSil
  17. İnsanın bütün hayatını tek bir sınava bağlayan sistem yüzünden heyecanlanan hatta rahatsızlanan bir sürü kişi var. Benim de bir tanıdığım güzel sanatlar yetenek sınavında heyecandan iki saat hiçbir şey çizememiş ve boş kağıt vermiş. Neyse hayırlısı olsun, umarım kızınız en iyi sonucu alır sınavdan:)

    YanıtlaSil
  18. Hayırlısı olsun,belli mi olur belki istediği bir yer tutar yine de olmazsa bunun senesi de var,sağlık olsun:)

    YanıtlaSil
  19. haklısın arkadaşım dizüstü bilgisayarım servise gitti masa üstü beni yoruyor ama idare etmeye çalışıyorum onun için az oturuyorum bilgisayara :)

    hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inşallh. sınav heyecanını yaşayan bilir bakalım bizim de 2 senemiz kaldı hayırlısı olsun allahım güzel yerlere yerleşmesini nasip etsin inşallh

    patates yahnisi harika görünüyor ekmek bana bana yenir ellerine emeklerine sağlık....

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...