BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

31 Temmuz 2012 Salı

İFTAR MENÜLERİ-12-


                Ramazan-ı Şerif 12.günü iftar menü önerileri:
Soğuk Ayran Çorbası,
Kabak Sandal,
Su Böreği,
İrmik Tatlısı,
Gül Şerbeti
             
                                           KABAK SANDAL
             MALZEMELER:
3 adet kabak,
250 gr kıyma,
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan,
1 rendelenmiş domates,
5-6 dal ince kıyılmış dereotu
Sosu için:1 kaşık salça ,1 bardak su
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
               YAPILIŞI:
        Kabaklar yıkanarak,kabukları kazınıp boyuna ikiye ayrılır.
İçleri oyularak(oyduğunuz içleri,sebze yemeklerinde,çorbalarda veya mücver yapımında,salatalarda v.b. kullanabilirsiniz)tuzlu kaynar suda 3 dakika tutulup, çıkarılarak tepsiye dizilir.Tavaya sıvı yağ konularak,soğanlar yemeklik doğranarak pembeleşinceye kadar çevrilir,kıyma ilave edilip beraber kavrulur.Dereotu ve rendelenmiş domateslerde ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilir.Hazırlanan iç kabakların içine doldurularak,sos karışımı tepsiye dökülüp 15 dakika fırınlanır.
        Üzerine kaşar rendesi dökülerek 5 dakika daha kaşarlar eriyene dek  fırınlandıktan sonra servis yapılır.

           NOT: Kabakların üzerine başemal sos hazırlanarak dökülüp en üste kaşar rendesi konularak da    yapılabilir ben sıcaklarda hafif olsun istediğimden başemal sos kullanmadım.
     Siz kullanmak isterseniz  başemal sosu,1 kaşık tere yağında 1 kaşık unu hafif kavurarak 1 su bardağından biraz az süt ilave edip unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatıp hazırlayabilirsiniz.  
                                       
                                           İRMİK TATLISI
               MALZEMELER:
10 yemek  kaşığı  irmik,
9 yemek kaşığı şeker,
3 su bardağı süt,
çikolata sosu,
ceviz içi
               YAPILIŞI:
      İrmik,şeker ve süt tencereye konularak kaynatılır.Kıvama gelince tabanı ıslatılan cam tepsiye dökülür.3-4 saat buzdolabına kaldırılarak soğuduktan sonra üzerine  ceviz içi serpilip,çikolata sosu gezdirilerek dilimlenip servis yapılır.
                 NOT:İki ölçü yaparak bir ölçüsüne 3 yemek kaşığı kakao  katıp ıslattığınız kek kalıbınıza alta sadesi,üste kakaolu irmik karışımı gelecek şekilde de döküp 3-4 saat buzlukta bekletip,servis tabağına ters çevirerek değişik bir görüntü elde edebilirsiniz.Bu şekilde yaptığımıza İki Renkli İrmik Tatlısı diyoruz.Kakao yerine çikolata veya meyve püreleri ile de yapılabilir.Tamamen sizin damak zevkinize ve hayal gücünüze bağlı:)
                   
                                               HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))

10 yorum:

  1. Ah irmik tatlısı. İyi ki aklıma getirdin canım. Süper fikir. Yanında dondurmayla yeriz biz :) Hayırlı iftarlar birincim :)

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık, yine döktürmüşsünüz... :)

    YanıtlaSil
  3. Herşey harika, acıkmaya başladım sanırım :)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. OOOF OOOF OOOOF ERİDİM BİTTİM BURDA.....
    HEPSİ HARİKA GÖRÜNÜYOR...
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
    HAYIRLI İFTARLAR....

    YanıtlaSil
  5. canımmm su böreği yaparsında beni neden çağırmazsın:))çok severim canım :)hepsi harika görünüyor ellerine emeğine sağlık..afiyet şeker olsun ..:)
    kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım , hepsi çok güzel .
    Hayırlı iftarlar .

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Birincisin, üniversite sıralama aşamasına denk gelen ramazanda menü verebildiğin için seni tebrik ediyorum. Vallahi benim kafam hep orda, sandal sefasını mı yoksa irmik tatlını mı methetsem bilemedim.Harikasın.

    YanıtlaSil
  8. Canım menün yine süper ellerine sağlık.Kabak sandalı beşamel soslu yaparım enfes olur denemeni tavsiye ederim sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. bugün kü menüyü kaçırdım canım bakalım yarın neler olucak:))
    elerine sağlık güllü konpostuyu begendimmm

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık menü süper,soğuk çorbaya hiç hayır diyemem sıcakların bir numaralı yiyeceği...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...