BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

26 Temmuz 2012 Perşembe

İFTAR MENÜLERİ-7-



     Ramazan-ı Şerif  7.günü menü önerisi:
Ayranlı Şehriye  Çorbası,
Biber Dolması,
Çiğ Börek,
Semizotlu Salata,
Kolay Etimek Tatlısı(Bu kez üzerine krem şanti sürmedim.Sadece,muzlu puding kullandım)
   
                                             AYRANLI ŞEHRİYE ÇORBASI
        MALZEMELER:
1 yemek kaşığı  tereyağı,
1 çay bardağı şehriye,
1 yemek  kaşığı  un,
1,5 su bardağı  yoğurt,
5  bardak su ,
1 tatlı kaşığı nane,
tuz
     
          YAPILIŞI:
     Tencereye su konularak kaynara çıkarılır.Şehriyeler ve tuzu ilave edilerek 10 dakika pişirilir.Yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilerek çırpılır.Çorbanın suyundan alınarak yoğurtlu karışıma katılır.Ilınan karışım  çorba sürekli karıştırılırken tencereye akıtılır.Karıştırılarak kaynara çıkarılır.Bir iki taşım daha kaynatılarak ateşten alınır.Tere yağında nane çevrilerek çorbanın üstüne dökülür.Sıcak servis yapılır.
                                            
                                           ÇİĞ BÖREK 
          
      
  MALZEMELER ve YAPILIŞI:
3 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı su,
1 su bardağı yoğurt,
tuz,
aldığı kadar un ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilerek 10-15 dakika dinlendirilir.
    KIZARTMAK İÇİN :
2 su bardağı sıvı yağ
      
       İÇ MALZEMESİ:
300gr kıyma,
2 adet  rendelenmiş domates,
2 adet çok ince kıyılmış yeşil biber,
2 adet rendelenmiş soğan,
9-10 sap ince kıyılmış maydanoz,
karabiber,
pul biber,

tuz  karıştırılarak yoğrulur.

  
  
     
          Dinlenen hamur bezelere ayrılarak tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.Yarısına  hazırlanan iç malzemeden 1 yemek kaşığı konularak yayılır.Diğer yarısı üzerine kapatılarak yanlarına çatalla iz yapılarak yapıştırılır.2 su bardağı yağ ısıtılarak hazırlanan çiğ böreklerin iki yüzü de çevrilerek kızartılır.
          Bu ölçülerle 24 adet çiğ börek çıkıyor.Siz yapacağınız çiğ börek sayısına oranla  malzeme listesini  azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.Sıcak yada  ılık servis yapılır.
                         
                                                     SEMİZ OTLU SALATA

                        MALZEMELER ve YAPILIŞI:
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 adet salatalık,
7-8 dal semizotu,
2 adet yeşil soğan 
    
       SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
tuz,
yarım limon suyu
     
      ÜZERİNE:
3-4 dilim küp doğranmış veya rendelenmiş kaşar peyniri

       Sebzeler temiz yıkanıp kurutulduktan sonra küçük doğranır.Sosu servise yakın ilave edilirse salata diri kalır.Peynir ilave edilerek servis yapılır.

                               HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
   

8 yorum:

  1. güzel bir menü olmuş, hepsi birbirinden harika ellerine sağlık.

    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor hepsi:)

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık yine döktürmüşsün..orda biryerlerde çiğbörek gördüm gibi geldi..:)bayılırım canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Harika bir menü. Hepsi birbirinden güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir menü olmuş.Ellerine sağlık Birincim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Doyurucu , güzel bir menü olmuş , çiğ böreği özlemişim .
    Ellerine sağlık canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK CANIM,DOYURUCU GÜZEL BİR MENÜ,AFİYET OLMUŞ SİZLERE..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba arkadasim sitemde uzun zamandir sorun vardi o yuzden bir cok siteye ulasimim da da yoktu. Bir cok lezzeti kacirmisim gibi:(
    Eline saglik olsun resimli menu harika olmus. Bundan sonra surekli ziyaret edip harika lazzetleri kacirmamak istiyorum.
    Sevgiler hayirli ramazanlar..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...