BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

23 Ağustos 2014 Cumartesi

YASEMİNDEYDİK...ve...ÇÖKELEK SALATASI

Sevgili okurlarım, sıkı takipçilerim bilir taslaklarda yığılıp kalan fotoğrafları paylaşıp bitireceğimi söylemiştim.Yeğenim ,Yasemin'in bizlere hazırladığı masası.Menüde bulgur köftesi,kek,kahvaltılıklar,yaş pasta,milföy börek ve çökelek salatası vardı.Bulgur köftesini,Yasemin diğer lezzetleri hazırlarken  eltim (annesi)yaptı.Kısa süre içinde hazırlanan nefis ,hoş sohbetli bir masa oldu.Her ikisininde ellerine sağlık.Yasemin'in yeni evinde ilk buluşmamızdı,hayırlı uğurlu olsun ailesi ile sağlıkla ve mutlulukla oturmasını diliyorum.


    Masanın genel görüntüsü
                                                               

İtina ile katlanan peçeteler masaya şıklık katmıştı.


ÇÖKELEK SALATASI










     Nefis tadı ile bol yeşillikli bana göre sofranın incisiydi.Hafta sonu kahvaltınız için bugün yapamaya ne dersiniz.Taze çökelek ( lor peyniri de kullanabilirsiniz)derin bir kapta yıkamış olduğunuz ince kıyılmış yeşil soğan,dereotu ve maydanoz ile harmanlanarak servis tabağına alınır.Çökeleğin tuzu yoksa az miktar tuz ve çörek otu serpiştirilir,üzerinden az zeytinyağı gezdirilir.Afiyet olsun.

Sağlıklı ve keyifli bir hafta sonu olsun hepimiz için..HOŞÇA KALIN:))



3 yorum:

  1. yasemin hanımın ellerine sağlık canım.masa ve menü çok güzel.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yaseminin ellerine senin paylaşımına sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Ahh o bulgur köftesini nasıl severim ben Birsencim harika olur ,çökelek salatasınıda bir ara mutlaka deniycem sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...