BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

15 Ekim 2014 Çarşamba

MUZLU MAGNOLİA PUDİNG

Hayırlı sabahlar..Sayfama hoş geldiniz değerli okurlarım ve takipçilerim. Magnolia pudingin geçen yıl birçok blogda tarifini görmüş olabilirsiniz,çok modaydı:)) Herkes yapınca merak edip bende yapmıştım Nursel Halam sende o tarif yok deyince neredeyse 6 aydır taslaklara kaydettiğim resimlere tarifi yazıp eklemek istedim.Tatlının orjinali Newyork'da Bacery isimli fırında yapılarak ünlenen Magnolia Bacery .Türkiye'de cookshooplar da tüketilebilir olması ile ünü sürerek mutfaklarımıza kadar geldi. Orjinali gibi mutlaka olmadı ancak bu hali ile de yenilebilir nefis,hafif bir tatlı denemeyenleriniz  varsa  öneriyorum:)


MAGNOLİA PUDİNG


MALZEMELER:
1 kilo süt,
1 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı şeker,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 yemek kaşığı un,
1 küçük paket cici bebe,
2 adet muz,
200 ml krema,
 YAPILIŞI:
Süt,yumurta sarısı,şeker,un  ve nişasta tencereye alınarak çırpılıp kaynayana dek sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Ocaktan alınarak içine krema ve vanilya eklenerek 3-4 dakika mikserle çırpılır.Muzlar dilimlenir,bisküvileri rondo da parçalanacağı gibi dilerseniz elinizle de ufalayabilirsiniz..Kupların en altına hazırlanan kremadan dökülür bisküvi tozları serpiştirilir muz dilimleri yerleştirilir.Tekrar krema,bisküvi ,muz olarak sıra takip edilerek kuplar doldurulur.En üste koyacağınız muzları kararmasın diye servise yakın ekleyin.Muz yerine çilekte kullanabilirsiniz.Afiyet olsun..


Sağlıkla,mutlulukla...HOŞÇA KALIN:))


8 yorum:

  1. ben hala magnolia yapmadım, en yakın zamanda denemeliyim yeterince salladım sanki :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,afiyetle tüketin...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  4. Birsen bende denemeyenlerdenim aslında çokta merak ediyorum ama nedense yapamadım şimdiye kadar ,seninkilerde gayet lezzetli görünüyor tarifi aldım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. mmm pek şık bi sunum eminim lezzetlidirde.. Hoşçakal

    YanıtlaSil
  6. şimdi olsa harika olurdu canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. aa... ben de hala yapmayanlardanım Birsen . iyi oldu hatırlattın , kızlar çok sever eminim. hele sütlü tatlılara bayılan eşime haksızlık yapmışım yapmayarak. aldım listeme, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. oohhh.. çok lezzetli görünüyor, bebe bisküvisi işi bitiriyor:) çok güzel bir tarif, bol kalorili ama değer;) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...