POĞAÇA TARİFİ:
Malzemeler;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta(akı içine,sarısı üstüne)
pakmaya
1yemek kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Malzemeler yoğrulur,hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.Üzeri temiz bir bezle örtülüp 30dakika dinlendirilir.Peynir veya çökeleğe maydanoz doğranarak iç hazırlanır ve poğaçaların arasına konur. Ben peynirli yaptım.180 derece fırında 25 dakika pişirilir.Sıcakken özellikle çok lezizdir.Hafta sonu kahvaltıları içinde sıklıkla yaptığım bir hamur işidir.
HAŞHAŞLI KEK:
Orta boy kek kalıbı için malzemeler:
1nescafe fincanı ile sıvı yağ,
1 nescafe fincanı yoğurt,
1 nescafe fincanı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 çay bardağı haşhaş,
1 yumurta,
2,5 nescafe fincanı un çırpılır,yağlanan kalıba dökülen hamur175 derece fırında 25 dakika pişirilir.
Orta boy kek kalıbı için malzemeler:
1nescafe fincanı ile sıvı yağ,
1 nescafe fincanı yoğurt,
1 nescafe fincanı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 çay bardağı haşhaş,
1 yumurta,
2,5 nescafe fincanı un çırpılır,yağlanan kalıba dökülen hamur175 derece fırında 25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......