BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

20 Aralık 2012 Perşembe

HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK

                                                 
   
                                               
                   

          MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı süt,
2 yumurta,
yarım su bardağı su,
1 su bardağı sıvı yağ çırpılarak sos hazırlanır bir kenara koyulur.
 
    BÖREĞİN İÇ MALZEMESİ:
250 gr kıyma,
2 adet soğan,
2 adet yeşil biber,
2 adet domates,
karabiber,tuz,
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz,
2 yemek kaşığı sıvı yağ

       Yağ,tavaya alınarak kıyma konulur.Kıyma  suyunu salıp çekene dek kavrulur.Soğanlar doğranarak eklenir kavurma işlemine devam edilir.Sırası ile biberler,domatesler maydanoz ve baharatlarda ilave edilerek 5 dakika daha kavrularak  hazırlanır.Fırın tepsisi yağlanır,6 adet yufka kullanacağımız böreğin ilk yufkası serilir.Üzerine hazırladığımız sos gezdirilir.2 yufka daha serilir araları soslanarak. Daha sonra iç malzeme yufkanın üzerine serilir.4-5- ve 6. yufkalarda aralarına sos dökülerek serilir.en üstede kalan sos her tarafına gelecek şekilde yayılır.180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimlenerek servis yapılır.AFİYET OLSUN.

6 yorum:

  1. Merhaba Birincisin,
    ben kıymalı böreğin içine hiç domates koymam amaaaaa...sizin tariflerinizi tuttum.
    Bir daha ki yapışımda böyle deneyeceğim inşallah.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. kıymalı börek en sevdiklerimdendir...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim börek kıymalıdır :) bende domates kullanmam ama lezzet kattığına eminim , kardeşinin ellerine sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  4. Yarın yapacağım ben de. Pazar böreği :)

    YanıtlaSil
  5. kıymalı börek en sevdiklerimdendir :)),
    sanırım et obur olduğumdan kaynaklanıyor :))
    ellerine sağlık canım........

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......