MALZEMELER:
500gr kıyma,
1kase ince bulgur,
3 baş kuru soğan( küçük ve ince doğranmış),(soğanın fazla olması lezzetini artırır.)
maydanoz,tuz,pul biber,
1kg asma yaprağı.
YAPILIŞI:
1çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,
Yapraklar salamura ise soğuk suda iyice bir yıkandıktan sonra tuzunu atabilmesi ve çabuk pişmesi için kaynar suda 3-4 dakika haşlanır ve süzülür.Taze veya dondurucuya konulmuş yaprak ise sadece yıkanıp kaynar suya batırılıp renginin sararması yeterli olacaktır.Malzemeler yoğrularak sarmanın içi hazırlanır.Tencereye dizilen sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tavada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı salça dağlanarak sarmaların üzerine dökülür. Yaprak ve içindeki bulgur suyunu çabuk çeker bu nedenle kaynara çıktıktan sonra ağır ateşte pişirerek suyunu kontrol etmeli eksilmesi halinde sıcak su ilave etmeliyiz.Suyu baştan az koymamızın sebebi sarmalarımızın kaynara çıkarken dağılmamasıdır.Yanında taze yoğurtla servis edebiliriz ,soğan salatası da yaprak sarması ile güzel gider.
Bayılırım yaprak sarmasına ,ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor....:::))
YanıtlaSil