5 orta boy patates,
200 gr kıyma,
ince doğranmış maydanoz,
2 adet sivri biber,
1adet soğan,
1adet domates,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,
tuz,
pul biber,
karabiber
YAPILIŞI:
Soğan küçük küçük doğranarak sıvı yağda kavrulur,kıyma ilave edilir kıyma suyunu salıp çektikten sonra sivri biberler doğranır, domatesin kabukları soyularak doğranır 5-6 dakika pişirildikten sonra salçası,maydanozu, tuzu,biberi ilave edilerek hazırlanan harç5 dakika pişirilir ve ateşten alınır.Patatesler soyulur,yıkadıktan sonra halka halka doğranır.Tencereye 1 sıra dizildikten sonra üzerine kıymalı harç yayılır,tekrar patatesle harcın üstü kapatılır.1,5 su bardağı sıcak su ilave edilen yemeğimiz 20 dakika ağır ateşte pişirilerek servis edilir.(patates oturtmayı dilersek fırın tepsisine dizerek fırında da pişirebiliriz.O zaman suyunu daha az ilave ederiz)
AFİYET OLSUN..
Ellerine sağlık,patatesin her hali güzel.
YanıtlaSil