BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

16 Kasım 2011 Çarşamba

PİRİNÇ PİLAVI EŞLİĞİNDE ET SOTE....




                             ET SOTE:
     Tavayı ateşte ısıttıktan sonra içine 2 yemek kaşığı yağ konularak kuşbaşı doğradığımız etleri ilave ederiz.Etleri sürekli karıştırarak renkleri döndüğü zaman  2 adet kuru soğanı küp küp doğrayarak etlere ilave ederiz.Soğanlar suyunu salıp çektiğinde 2-3 adet sivri biber doğranarak katılır.Biberlerde kavrulur.2 adet domates doğranarak eklenir tuz ve kekik ilave edilir.Tavanın kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir.Et soteyi pişirdikten sonra lezzetli olması açısından 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzerinden gezdirilir. Pirinç pilavı ve yoğurt eşliğinde servis edilir....Afiyet olsun..



10 yorum:

  1. bu saatte canım istedi:)bende yarın etli bir yemek ve pilav yapsam diyordum ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Her zaman severek yerim,pilavla da güzel bir ikili,ellerine sağlık,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  3. akşam menümüzde bunlar vardı aynen tatlım...
    :))
    ellerine sağlık..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. sote ve pilav süper ikili oluyor
    ellerine sağlık nefis olmuşlar
    kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık.Çok nefis olmuş.Çok severim.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  7. Allahım Allahım... Sizin yemeklerinizin lezzetini tahmin ediyorum ben. Müthişşş... Bir de siz de benim gibi etçisiniz galiba :)

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık,ayrılmaz ikili:)
    bu aralar birçok evde bu ikili pişmiştir sanırım.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Bir iyileşeyim hemen yapıcam :) nefis görünüyor, ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  10. Akşamın bu saatinde karnım tok olduğu halde '' olsada yesek'' dedim. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...