BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

19 Eylül 2012 Çarşamba

KATMER


     Merhaba:))   Bugün sizlere arşivimde bekleyen ,ramazanda sahur için yaptığım katmer tarifi ile geldim.Katmer tarifini,  İftar bereketi etkinliğinde sevgili GÜLCAN ın sayfasında görmüştüm.Etkinlik için Füsun arkadaşımızın gönderdiği tarifi birebir uyguladım,sonuç harika. Kesinlikle sizlerde deneyin diyorum.
FÜSUNUNMUTFAĞI na uğrayarak arkadaşımızın yapmış olduğu katmere ve diğer tariflerine de bakabilirsiniz.
                                                      
                                                     
         KATMER 
        MALZEMELER:
2su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı tuz,
aldığı kadar un   
Arasına;
  Göz kararı koyduğum için ölçü veremeyeceğim.Tereyağı(donması için) ağırlıkta olmak üzere biraz zeytinyağı koyduğum kabın içine 4 yemek kaşığı tahin ilave ederek karıştırıp açtığım hamurların arasına kaşıkla döküp,yumurta fırçası ile her yanına sürerek kullandım.     
                                
        

                      YAPILIŞI:
      Verilen malzemeler,kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak yarım saat dinlendirilir.Hamur 2 bezeye ayrılarak ilk beze açılabildiği kadar açılır.Üzerine hazırladığımız yağ,tahin karışımının yarısı kaşıkla dökülerek yumurta fırçası ile her tarafına sürülür.Ortasından delinerek yanlara doğru rulo yapılarak gelinir.Bir kenarından koparılarak gül böreği şeklinde rulo yapmaya devam edilir.1 bezeden 5 tane gül böreği çıkacak şekilde ara ara koparılarak rulo yapmaya ve kesmeye devam edilir.Diğer bezeye de aynı işlem uygulanarak,hazırlanan hamurlar dolaba konularak  10 dakika soğutularak alınır.Oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.Resimlerle anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur.Ben bahçede sacda ,odun ateşinde pişirdim.İsteğe göre tavada da yapabilirsiniz.Sac böreği tarifim için BURAYA bakabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
   
Hayatınızda ki her şeyin  gönlünüze göre olması dileklerimle,HOŞÇA KALIN:))
      





   

23 yorum:

  1. Harika görünüyor.Bizim de sahur da favorimiz katmer peynir ve domatestir.Gül reçeli ilede güzel gider. Ayrıca pişer pişmez üzerine pudra şekeri ekerseniz.Şekerli katmer olur onuda çok severim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ohh yanınada çaay miss ☺ ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ARKADAŞIM OLDUMU YA ŞİMDİ
    KARNIM AÇ CANIM ÇEKTİ
    NE YAPCAZ ŞİMDİ ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  4. katmer çok lezzetli bir hamurişi zaten ama sacda pişenin tadıda başka oluyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor katmerler:) anneciğim de çok güzel yapar:))
    yanına da ayran ohh:)9

    YanıtlaSil
  6. insanın canı çekiyor sonra bir yerimiz şişeçek nasıl güzeller öyle pişip üst üste dizilmişler ye beni diyorlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok severim.Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Canım çok severim katmeri ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Annem çok güzel yapar..Eskiden odun ateşinin üzerinde sacda yapardı...Sonraları elektrikli sacda yapmaya başladı...Immm tel tel ayrılır...Mis gibi terayağ kokar...Sıcacık yemek lazım....Off canım istedi....

    YanıtlaSil
  10. Anneanneciğim yapar bize de katmeri..
    Nasıl nefis gözüküyor,nasıl çok severiz,saçtan inmesini zor bekleriz hep:)
    Canım çekti bak şimdi:)
    Bu vesileyle anneannemi aramak güzel olacak galiba:)
    Muhabbetle canım..

    YanıtlaSil
  11. tarifi deneyip beğendiğiniz için çok mutlu oldum ellerine sağlık canım etkinliğe bekliyorum hoşcakal

    YanıtlaSil
  12. katmeri çokkk severimm...elerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Bende çok severim katmeri özellikle de haşhaşlı olanını ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. çok severim katmeri,yanına birde çay yada ayran tadına doyulmaz,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Ohhh Allah'ımmm hamur işi gibisi var mııı ?? Nefisss. Yapayım ben de. Biz Türk hanımları bu kadar düşkünüz galiba hamur işine. Ağzımızın tadını biliyoruz :) Yaşasın hamur işi :)

    YanıtlaSil
  16. Ah bu hamur isleri nasılda sempatik ve cana yakınlar ac ta olsam tok ta olsam hep yemeğe hazırım ellerinize saglik çok güzel gozukuyorlar

    YanıtlaSil
  17. Hayırlı cumalar arkadaşım ellerine saglık çok lezzetli güzel görünüyo katmer sizlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  18. İnanılmaz severim ! Ellerinize sağlık , keşke bende orada olsaydım :))

    YanıtlaSil
  19. El becerim çok yüksek olsa da beni nedense aldığı kadar un denilen hamur işleri korkutur.Hadi hayırlısı Birincisin, ben bunu bir deneyeceğim.Sevgilerle,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz.Mutfak tartım olmadığı için gr veremiyorum .Bardakla,kaseyle falan ölçü verirsem tutmaz diyorum.Bardağın,kasenin hacmi aynı olur olmaz,eminim denediğinizde sizde anlayacaksınız bu durumda en kesini aldığı kadar un ölçüsüdür.Kıvama gelinceye dek ağır ağır katıp yoğurun.Sizin gibi hünerli bir bayanın elinden eminim çok da lezzetli olacaktır.Yaparsanız,fikirlerinizi paylaşın beklerim.Benden de sevgiler:)

      Sil
  20. tek kelime ile harikaaa görünüyor mislerrrr gibi sıcacık ohhhh :)
    ellerin dert görmesin ablacım :)

    YanıtlaSil
  21. Sevgili arkadaşlar,hepiniz hoş geldiniz sayfama.Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık canım,
    katmeri kim sevmez ki
    bir de yerken tel tel olmuyormu hmm ellerin dert görmesin
    sevgilerimle birincim.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...