Merhaba:)) Bugün sizlere arşivimde bekleyen ,ramazanda sahur için yaptığım katmer tarifi ile geldim.Katmer tarifini, İftar bereketi etkinliğinde sevgili GÜLCAN ın sayfasında görmüştüm.Etkinlik için Füsun arkadaşımızın gönderdiği tarifi birebir uyguladım,sonuç harika. Kesinlikle sizlerde deneyin diyorum.
FÜSUNUNMUTFAĞI na uğrayarak arkadaşımızın yapmış olduğu katmere ve diğer tariflerine de bakabilirsiniz.
MALZEMELER:
Arasına;
Göz kararı koyduğum için ölçü veremeyeceğim.Tereyağı(donması için) ağırlıkta olmak üzere biraz zeytinyağı koyduğum kabın içine 4 yemek kaşığı tahin ilave ederek karıştırıp açtığım hamurların arasına kaşıkla döküp,yumurta fırçası ile her yanına sürerek kullandım.
2su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı tuz,
aldığı kadar un Arasına;
Göz kararı koyduğum için ölçü veremeyeceğim.Tereyağı(donması için) ağırlıkta olmak üzere biraz zeytinyağı koyduğum kabın içine 4 yemek kaşığı tahin ilave ederek karıştırıp açtığım hamurların arasına kaşıkla döküp,yumurta fırçası ile her yanına sürerek kullandım.
YAPILIŞI:
Verilen malzemeler,kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak yarım saat dinlendirilir.Hamur 2 bezeye ayrılarak ilk beze açılabildiği kadar açılır.Üzerine hazırladığımız yağ,tahin karışımının yarısı kaşıkla dökülerek yumurta fırçası ile her tarafına sürülür.Ortasından delinerek yanlara doğru rulo yapılarak gelinir.Bir kenarından koparılarak gül böreği şeklinde rulo yapmaya devam edilir.1 bezeden 5 tane gül böreği çıkacak şekilde ara ara koparılarak rulo yapmaya ve kesmeye devam edilir.Diğer bezeye de aynı işlem uygulanarak,hazırlanan hamurlar dolaba konularak 10 dakika soğutularak alınır.Oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır.Resimlerle anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur.Ben bahçede sacda ,odun ateşinde pişirdim.İsteğe göre tavada da yapabilirsiniz.Sac böreği tarifim için BURAYA bakabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle,HOŞÇA KALIN:))
Harika görünüyor.Bizim de sahur da favorimiz katmer peynir ve domatestir.Gül reçeli ilede güzel gider. Ayrıca pişer pişmez üzerine pudra şekeri ekerseniz.Şekerli katmer olur onuda çok severim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilohh yanınada çaay miss ☺ ellerine sağlık
YanıtlaSilARKADAŞIM OLDUMU YA ŞİMDİ
YanıtlaSilKARNIM AÇ CANIM ÇEKTİ
NE YAPCAZ ŞİMDİ ELLERİNE SAĞLIK
HAYIRLI GÜNLER
katmer çok lezzetli bir hamurişi zaten ama sacda pişenin tadıda başka oluyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor katmerler:) anneciğim de çok güzel yapar:))
yanına da ayran ohh:)9
insanın canı çekiyor sonra bir yerimiz şişeçek nasıl güzeller öyle pişip üst üste dizilmişler ye beni diyorlar elinize sağlık
YanıtlaSilBen de çok severim.Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım çok severim katmeri ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilAnnem çok güzel yapar..Eskiden odun ateşinin üzerinde sacda yapardı...Sonraları elektrikli sacda yapmaya başladı...Immm tel tel ayrılır...Mis gibi terayağ kokar...Sıcacık yemek lazım....Off canım istedi....
YanıtlaSilAnneanneciğim yapar bize de katmeri..
YanıtlaSilNasıl nefis gözüküyor,nasıl çok severiz,saçtan inmesini zor bekleriz hep:)
Canım çekti bak şimdi:)
Bu vesileyle anneannemi aramak güzel olacak galiba:)
Muhabbetle canım..
tarifi deneyip beğendiğiniz için çok mutlu oldum ellerine sağlık canım etkinliğe bekliyorum hoşcakal
YanıtlaSilkatmeri çokkk severimm...elerinize sağlık..
YanıtlaSilBende çok severim katmeri özellikle de haşhaşlı olanını ellerine sağlık
YanıtlaSilçok severim katmeri,yanına birde çay yada ayran tadına doyulmaz,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilOhhh Allah'ımmm hamur işi gibisi var mııı ?? Nefisss. Yapayım ben de. Biz Türk hanımları bu kadar düşkünüz galiba hamur işine. Ağzımızın tadını biliyoruz :) Yaşasın hamur işi :)
YanıtlaSilAh bu hamur isleri nasılda sempatik ve cana yakınlar ac ta olsam tok ta olsam hep yemeğe hazırım ellerinize saglik çok güzel gozukuyorlar
YanıtlaSilHayırlı cumalar arkadaşım ellerine saglık çok lezzetli güzel görünüyo katmer sizlere afiyet olsun
YanıtlaSilİnanılmaz severim ! Ellerinize sağlık , keşke bende orada olsaydım :))
YanıtlaSilEl becerim çok yüksek olsa da beni nedense aldığı kadar un denilen hamur işleri korkutur.Hadi hayırlısı Birincisin, ben bunu bir deneyeceğim.Sevgilerle,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz.Mutfak tartım olmadığı için gr veremiyorum .Bardakla,kaseyle falan ölçü verirsem tutmaz diyorum.Bardağın,kasenin hacmi aynı olur olmaz,eminim denediğinizde sizde anlayacaksınız bu durumda en kesini aldığı kadar un ölçüsüdür.Kıvama gelinceye dek ağır ağır katıp yoğurun.Sizin gibi hünerli bir bayanın elinden eminim çok da lezzetli olacaktır.Yaparsanız,fikirlerinizi paylaşın beklerim.Benden de sevgiler:)
Siltek kelime ile harikaaa görünüyor mislerrrr gibi sıcacık ohhhh :)
YanıtlaSilellerin dert görmesin ablacım :)
Sevgili arkadaşlar,hepiniz hoş geldiniz sayfama.Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSilkatmeri kim sevmez ki
bir de yerken tel tel olmuyormu hmm ellerin dert görmesin
sevgilerimle birincim.