GÜNAYDIN:))
Mutlu pazarlar:)
Geçen hafta sonu kahvaltısı için yaptığım tam buğday unlu ekmeğin lezzeti inanılmaz oldu.İlk ekmek denememdi.Eve yayılan ekmek kokusuyla ve sofradaki lezzeti ile hane halkından tam not aldı.Sanırım fırsat buldukça ev ekmeği daha sık yapmaya çalışacağım:))
EVDE TAM BUĞDAY UNLU ÇİÇEK EKMEK YAPIMI
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
4 su bardağı tam buğday unu
YAPILIŞI:
Un hariç verilen malzemeler karıştırılarak 10 dakika bekletildikten sonra un ilave edilerek ele az yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilerek mayalanır..1 saat mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparılarak yağlanmış tepsiye çiçek şekli verilerek dizilir.(dilerseniz başka şekilde de yapabilirsiniz).Üzerine çizikler atılarak fırça ile su sürülür.15-20 dakikada tepside mayalanması için bekletilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika daha sonra fırın ayarı 160 dereceye düşürülerek 30 dakika daha fırınlanır.Sıcak sıcak kahvaltıda denemenizi öneriyorum.Afiyet olsun..
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Mutlu pazarlar:)
Geçen hafta sonu kahvaltısı için yaptığım tam buğday unlu ekmeğin lezzeti inanılmaz oldu.İlk ekmek denememdi.Eve yayılan ekmek kokusuyla ve sofradaki lezzeti ile hane halkından tam not aldı.Sanırım fırsat buldukça ev ekmeği daha sık yapmaya çalışacağım:))
EVDE TAM BUĞDAY UNLU ÇİÇEK EKMEK YAPIMI
MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
4 su bardağı tam buğday unu
YAPILIŞI:
Un hariç verilen malzemeler karıştırılarak 10 dakika bekletildikten sonra un ilave edilerek ele az yapışacak kıvamda bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilerek mayalanır..1 saat mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparılarak yağlanmış tepsiye çiçek şekli verilerek dizilir.(dilerseniz başka şekilde de yapabilirsiniz).Üzerine çizikler atılarak fırça ile su sürülür.15-20 dakikada tepside mayalanması için bekletilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika daha sonra fırın ayarı 160 dereceye düşürülerek 30 dakika daha fırınlanır.Sıcak sıcak kahvaltıda denemenizi öneriyorum.Afiyet olsun..
Hayatınızdaki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim mis gibi kokusu sarmistir mutfagi .
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Muhteşem görünüyor. Bayılırım miss gibi ekmek kokusuna. Sıcacık ekmeğin içine senin ev yapımı tereyağını da sürüp üzerine de peynir,sıcacık çay daha ne olsun. Bu kahvaltının tadına doyulur mu?
Sevgiyle kal.
sıcacık yemesi ve pişerken kokusu cok güzel oluyor :) emeklerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilmutlu pazarlar...
Kış günü,insanın içini açmak için adı bile yeterli.Sizin tarifi denemeliyim,ben ekmek yaparken yağda ekliyordum,bu değişik geldi.Hem tarifi,hem şeklini yapmalıyım.Elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım. Evde pişen ekmeğin kokusunu çok seviyorum. Çiçek ekmeğin çok güzel görünüyor. Ben de şimdi köy unuyla yaptığım ekmekleri yeni fırından çıkardım. Sevgiler.
YanıtlaSiloo ekmekde yapabilirsanız tamamdır,negüzel olmuş eline sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Birincisin,ne zamandır bakıyordum ekmek tariflerine:)
YanıtlaSilBu çok iyi oldu, sağolasın♥♡♥
Selam ve dua ile...
Ekmek yapabilmek çok güzel Birincim ya, bende denemek istiyorum inan. Birde çiçek ekmek çok alırım ben :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ve senin şu dileklerine bayılıyorum. Amin, hayatımızda her şey gönlümüze göre olsun...
Canım ekmeğin kokusu buralara kadar geldi:)))Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilNe tatli gorunuyor ellerine saglik ablam evde yapilan ekemk bambaskadir kuru fasulye yapacaktim yarina yanina ekmek de mi yogursamm :)
YanıtlaSilSevgiler.
Çok güzel olmuş canım.Geçenlerde de ben yaptım oradan biliyorum. İnsanın hergün yapası geliyor:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel olmuş. kmeğin altındaki bant sadece kenarlarında simit gibi sanırım. Bende bloğuma beklerin. ETKİNLİĞİMİZ VAR AYRICA.
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık:))
YanıtlaSilekmegin nefiss bende epeydir kendim yapıyıorum ekmeğimi nefiss oluyor:))))
bunu yayınladığın iyi oldu bazen yapmak istiyorum ama tam güvendiğim bi tarif olmuyor teşekkürler. Sevgiler
YanıtlaSilSelamünaleyküm hayırlı haftalar Allah öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yardım etsin hayırlı bir eğitim dönemi dilerim hepimize..Kaç kere geldim gittim yorum bıraktım zannettim aradabir olur böyle hatalar bende yaşlılık hali diyeyim:)
YanıtlaSilTarifini bende denemeyi istiyorum inşaAllah nasipse. Ellerine sağlık çok nefis görünüyor..
Allah yar ve yardımcımız olsun..
merhaba ben çaçaron blog ,bloğumun adresi ve içeriği değişti http://neyranca.blogspot.com beklerim...
YanıtlaSilev yapımı ekmek gibisi var mı,sürekli olmasa da bende arada yapıyorum,keşke her gün kendim yapabilsem.eline sağlık canım..
YanıtlaSilEve yayılan ekmek kokusunu ben de çok seviyorum. Afiyet olsun hepinize :)
YanıtlaSil