Günaydın:))
Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.Hayırlı cumalar.Uzun bir aradan sonra oldukça pratik bir kahvaltılık tarifi ile geldim.Milföy mutfaklarımızda hepimizin kurtarıcısı,eskiden milföy hamurunu kendim yapardım bir başka lezzetli olurdu.Ama uzun zamandır hep hazır kullanıyorum,hayatımızda ki yoğunluklar ister istemez pratikliğe yöneltiyor bizi:)Hazır ,daha hazır ve kolay ne dersiniz:)
Ölçü vermiyorum,yapmak istediğiniz kişiye göre sayıyı belirleyin.Milföy yapraklarını çözdürdükten sonra elinizle sağa sola ve aşağı yukarı doğru esneterek açın.
Teflon tavaya çay kaşığı ile sıvı yağ damlatın tava ısındıktan sonra elinizle açtığınız milföyü tavaya bırakın.Milföylerin iki yüzünü de çevirerek kızartın.Tavaya koyduğunuz her milföyden önce tavaya bir çay kaşığı yağ koyun,iki yüzü için bu yetecektir..Orta ateşte kızartın.Çayınızın yanında sıcak servis yapın.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..Selam ve sevgiler....
HOŞÇA KALIN:))
Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun.Hayırlı cumalar.Uzun bir aradan sonra oldukça pratik bir kahvaltılık tarifi ile geldim.Milföy mutfaklarımızda hepimizin kurtarıcısı,eskiden milföy hamurunu kendim yapardım bir başka lezzetli olurdu.Ama uzun zamandır hep hazır kullanıyorum,hayatımızda ki yoğunluklar ister istemez pratikliğe yöneltiyor bizi:)Hazır ,daha hazır ve kolay ne dersiniz:)
Ölçü vermiyorum,yapmak istediğiniz kişiye göre sayıyı belirleyin.Milföy yapraklarını çözdürdükten sonra elinizle sağa sola ve aşağı yukarı doğru esneterek açın.
Teflon tavaya çay kaşığı ile sıvı yağ damlatın tava ısındıktan sonra elinizle açtığınız milföyü tavaya bırakın.Milföylerin iki yüzünü de çevirerek kızartın.Tavaya koyduğunuz her milföyden önce tavaya bir çay kaşığı yağ koyun,iki yüzü için bu yetecektir..Orta ateşte kızartın.Çayınızın yanında sıcak servis yapın.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..Selam ve sevgiler....
HOŞÇA KALIN:))
Mutlaka deneyeceğim Ellerine sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilmilföyün her hali güzel :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım........
Hayırlı cumalar canım...bu katmer benim kurtarıcım yıllardır acil misafirde imdadıma yetişir...ama ben hiç yağ kullanmıyorum teflon tavada sade kızartıyorum ...sevgiler....
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım:)
YanıtlaSilpratik katmerler nefisler:)
ellerine sağlık:)
Marifetli olmak başka birşey.Hiç aklıma gelmemişti. Pazar günü kahvaltıya kısmetse deniycem.Ellerine sağlık.Hayırlı Cuma'lar:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım yine nefis bir şey yapmışsın afiyet olsun canım
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım
Milfoy hamuru hazir olsada ben tadini cok seviyorum bu sekilde de eminim lezzetli olmustur , emeklerine saglik .
YanıtlaSilHayirli cumalar...
ne kadar lezzetli görünüyor arasına peynir falan koyupta dimi yanınada çay ohh mis yarın sabah yapıyorum ellerine sağlık...
YanıtlaSilTamda hafta sonu kahvaltıları için hem nefis hemde kolay bir tarif Birincim. Gerçi ben çalışıyorum ama akşam yaparım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
bende bir kere yağsız tavada peynirlisini yapmıştım,sahiden pratik ve nefis oluyor.eline sağlık canım,hayırlı cumalar..
YanıtlaSilFİKİR HARİKA.. NEFİS GÖRÜNÜYOR..ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilCanım birincim nasılsın ? Tatilde bol bol tariflerinden yaptım. En çok pizza tadında böreğini ve pizzanı yaptım, kulaklarını bol bol çınlattık :) Birincimin böreği diye diye yiyorum :) Eh ne diyelim, benim elime sağlık, tarifi verenden Allah razı olsun :) Çok öpüyorum seni.
YanıtlaSilcanım sana da sevdiklerinede hayırlar ellerine sağlık pratik ve lezzetli görünüyor
YanıtlaSilAaaaa ne guzelll, hic milfoyu boyle kullanmak aklima gelmemisti, ilk firsatta deneyecegim:)
YanıtlaSil