Değerli okurlarım,hepiniz sayfama hoş geldiniz.
Yazdan kuruttuğum domatesleri kış boyunca hemen her yemeğe kattım,salatalarda kullandım.İnanılmaz nefis bir tat kattı yemeklerime ve salatalarıma..Doğal,mevsim sebzesi olması buna en büyük etken.Bu defada kıymalı yumurtaya ekledim...
MALZEMELER:
4-5 kurutulmuş domates,
1 adet kuru soğan,
1 adet yazdan doğrayıp dondurucuya kaldırdığım kapya biber,
1 adet yazdan doğrayıp dondurucuya kaldırdığım kapya biber,
150 gr kıyma,
1 yemek kaşığı salça,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
kişi başına göre yumurta,
YAPILIŞI:
Kurutulmuş domatesler 4-5 dakika haşlanarak suyu süzülür.Tavaya yağ konularak soğan yemeklik doğranıp kavrulur,kıyma eklenir.Kıyma suyunu salıp çekene dek kavurma işlemine devam edilir.Kapya biberler katılarak 1-2 dakika çevrilir.Domatesler doğranarak salça eklenip tuz,karabiber serpilerek 1 çay bardağı sıcak su konulup 7-8 dakika kapağı kapatılarak pişirilir.Daha sonra kişi sayısına göre tavadaki kıymalı harcın üstünde oyuklar açılarak yumurtalar kırılır.Kısık ateşte yumurta sarılarının fazla pişmesine izin verilmeden kontrollü bir şekilde3-4 dakika daha pişirilir.Dilerseniz kahvaltıda çayınızın yanında ya da yemek öğünlerinizde çorbanızın yanında nefis olur.Afiyet olsun.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
Elimi uzatıp alasım geldi canım ellerine sağlık sizlere afiyet olsun,sevgiler...
YanıtlaSilekmekle birlikte görüntü beni ye diye bağırıyor...
YanıtlaSilKuru domatesten yoğurtlu salata yapmıştım ,birde sık sık bulgur pilavına ekliyorum çok yakışıyor...bu şekilde hiç denemedim genellikle menemenlik sostan yapıyorum,denemek lazım ellerine sağlık afiyet olsun...
YanıtlaSileminim çok güzel bir uyum olmuştur kuru domatesi çok severim elinize sağlık
YanıtlaSilhiç kuru domatesle denememiştim ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilVallahi abla tarif süper ama kuru yaş farketmez. Ben her türlü bunu götürürüm mideye. Ellerine sağlık. Nefis nefis. ❤️😊
YanıtlaSilSüper bir görüntü Yağmur Hanımın da dediği gibi "yaş kuru fark etmez" harika olmuş olsada yesem ellerine sağlık :)
YanıtlaSil