BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

27 Ağustos 2014 Çarşamba

SÜT DİLİMİ

          Sayfama hoş geldiniz,sevgili okurlarım...Daha sık yayın yaparım istirahat halindeyim nasılsa diyordum ama olmadı yine son yayının ardından  nerede ise bir hafta olacak :(
      Nefis süt dilimleri hazırlamıştım aylar önce günüm için.Taslaklarda bekliyordu tarifine geçelim mi :) Eminim denedikten sonra  evde kendiniz yapacaksınız bundan böyle...
                                                       
                                                                      SÜT DİLİMİ


                                                            MALZEMELER ve YAPILIŞI

       
            KREMA İÇİN:
1 paket krema(200ml),1 paket krem şanti,2 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı limon suyu mikserle çırpılarak soğuması için buzdolabına kaldırılır.



   KEK İÇİN:
3 yumurta,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,3 yemek kaşığı kakao,1,5 su bardağı un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 su bardağı şeker.
   Kek için verilen malzemeler çırpılarak hazırlanan kek yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine paylaştırılır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada fırının kapağı açılıp kapatılarak buharı dışarı çıkması sağlanarak(kekin kabarmaması için) 7-8 dakika pişirilir.
Pişen keki başka bir tepsinin üzerine ters çeviririz.Kağıdı çıkarmadan elimizle bastırarak keki düzleriz.(Keklerin pişerken  tepsiye gelen kısımları içe gelecek şekilde arasına krema sürülür.)Kek soğuyunca kremayı keke eşit yayarız.Diğer keki kremanın üzerine kapatıyoruz.Elimizle bastırarak kremanın kekle yapışmasını sağlıyoruz.Bir gece buzdolabında bekletilerek 2-3 parmak eninde kesilerek dilimlenir.Afiyet olsun...








                   Sağlıklı ,güzel günler geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))

10 yorum:

  1. Aaaa şaştım kaldım:) şu bildiğimiz marketlerde satılan süt dilimleri gibi olmuş ,canım nefis görünüyor eline sağlık çok sevdim bu tarifi..

    YanıtlaSil
  2. Süt dilimi enfes görünüyor ellerine sağlık...sıcaklardan dolayı hiçbirşey pişirmek istemiyorum ama mideler durmuyor tabiii....anne artık pasta börek yapmıyorsun diye uyarıyor beni...zorla bir kek yaptım geçen gün ...benimde allerjik rahatsızlığım var...allerjik rinit,çok perişan ediyor beni sürekli nezle hali geceleri uykusuz kalıyorum...bu sene iyice çoğaldı...ama şükürler olsun yinede rabbim beterinden saklasın...umarım sen biraz daha iyisindir? dizin için bitkisel ilaçları araştır derim...benim dizimdede sıkıntı olmuştu...kondromin kullandım düzenli olarak 6 ay ve hep dikkat ediyorum,kıkırdaklarda dejenerasyon olmuştu...şimdilik daha iyiyim ama dizimi yere koyarak hiçbir hareket yapmamaya çalışıyorum,bakalım...sende kendine dikkat et,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Beste bayılacak bu tarife. Mehmet şerif seviyor. Ellerine sağlık. :)

    Bu arada son yazımdan bu yana 1 hafta diyorsun. Nerde bende o imkan. Sanırım 1 ay oldu benim post girmeyeli. :( o kadar tarif birikti ki. Zamansızlıktan. :(

    Çok öpüyorum. ❤️😊

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık, birsen çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. görüntü şık ve güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım ne güzel bişey olmuş hazırları aratmaz eski yayınlarınıada göz attım gelmişken menisküsten muzdarip olduğunu öğrendim geçmiş olsun ,çok pis ağrısı olurmuş çekenlerden duyduğum tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah Allaha emanet ol sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık süt dilimin nefis görünüyor. Yarın oğlumun yemin töreni var İzmir Bornova'ya gidiyorum dualarında unutma olur mu sevgiler. Allah yar ve yardımcın olsun..

    YanıtlaSil
  8. yalan yok harika görünüyorlar :D

    YanıtlaSil
  9. Canım birincim nasılsın ? Birsen'cim diyeyim artık :) Çok özlemişim sayfanı da seni de. Seni ziyaret etmek çok ama çokkk keyifli.

    Umarım sana daha önce attığım mesajımı almışsındır. Özlemiştim seni çok. Selam yazmıştım :)

    Tariflerine gelince. Üstüne yok. Ne zaman tarif arasam hemen sana geliyorum. Süt dilimini de mutlaka yapılacaklar arasına koydum. Tam kuzuma göre. Ellerine sağlık canımmm.

    Çok çok öpüyorum seni. Bol selamlar bırakıp da gittim :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...