BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

21 Mart 2015 Cumartesi

DANTEL SECCADE


Sayfama hoş geldiniz...Uzun aralar veriyorum bu aralar  ama inanın zaman ayıramıyorum  bunu aşmaya çalışacağım inşallah..Bugün sizlerle  geçen yıl ördüğüm dantel  seccademi paylaşıyorum.Kenar oyasını yapmadan kaldırmıştım,geçtiğimiz günlerde kenarlarını oyalayarak dantele uygun renk satene danteli ilgiledikten sonra  dantelin kenarlarını yapmış olduğum kenar oyalarının dibinden sararak seccadenin boyutunda altına sünger koyup dantelin  etrafına gelen saten kısımları ise kapitone dikişi ile çalıştım sonrasında   telikoton  kumaşla astarladım.Resimlerin üzerine tıklayarak büyütürseniz örneği yapmak istediğinizde kolaylıkla faydalanabilirsiniz.






    Yan kenar örneklerinden 26 sene önce çeyizime Kuran-ı Kerim için kap örmüştüm  lif ipi kullanmıştım.Örnek iyice yıpranmadan  dantel ipine de uyguladım o esnada aklıma geldi seccade örmek fikri.  Örneği seccadeye çevirmek için üst kısım ve mihrabı kendimce tasarladım...

Kuran-ı Kerim için ördüğüm kap..








  Danteli kenar oyalarının dip kısmından sararak satene geçirdim.Bu işlem için öncelikle danteli satene teğelliyoruz ve teğeli sık aralarla almamızda fayda var makine çekerken kayıp iğnenin önüne yığılma yapmaması  açısından bu çok önemli.Daha sonra kenar kısımlara baklava dilimi şeklinde enine ve boyuna belli mesafelerde dikiş geçerek kapitone işlemini tamamlıyoruz.

Ayak ucu kısmına satenden kestiğimiz parçanın bir kenarını  önce ay şeklinde piko sarıp,sargının dibinden keserek daha sonra pile verip katlıyoruz. Dantelin alt kısmına  diğer kenarından dikerek seccadeye ekliyoruz.
           Değerli okurlarım,blog sayfamdaki güncellemeleri facebook sayfanızdan takip etmek isterseniz facebook sayfamı beğenmeniz halinde paylaşımlarımdan anında haberdar olabilirsiniz.Sayfa adresim,https://www.facebook.com/birincisin beni burada da yalnız bırakmayacağınızı umuyorum.
          Sağlıklı,hayırlı günler geçirmeniz dileklerimle...HOŞÇA KALIN:)

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canın harika olmuş....

    YanıtlaSil
  2. Selamünaleyküm ellerine sağlık ne kadar güzel olmuş üzerinde çok çok secdeler nasip olsun tahmin ediyorum çeyizliktir hayırlısı ile kullanmakta nasip olur inşaAllah!.. emeklerine sağlık sevgiler =)

    YanıtlaSil
  3. Canım maşallah ne emek var o seccade de ellerine,emeğine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel bir seccade canım.el emeği göz nuru.harikaa olmuş.emeklerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Her biri ayrı şıklıkta, muhteşem olmuşlar.
    En güzel günlerde kullanılması dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. el emeği gibisi yok,Allah ' a giden yolu çok güzel süslemişsin hoşuma gitti, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım. harika olmuş. Allah tüm namazlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin inşeAllah. sevgiler ...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...