MALZEME OLARAK;
1 PAKET HAZIR BAKLAVALIK YUFKA,
500GR DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ,
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ,
ŞERBETİ İÇİN:
4 SU BARDAĞI SU,
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER,
YARIM LİMON SUYU,
HAZIRLANIŞI:
YUFKA SERİLEREK ARASINA BOLCA CEVİZ İÇİ SERİLİR İNCE OKLAVAYA SARILARAK HAFİF BÜZÜLÜP BELLİ ARALIKLARDA KESİLİR OKLAVADAN ÇIKARIRKEN KESİLEN İKİ UCU BİR ARAYA GETİRİLİP SIKILARAK ÇIKARILIR (ADI BURADAN GELİR)YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR .YUFKA BİTENE KADAR BU İŞLEM TEKRARLANIR.ÜZERİNE SIVI YAĞ DÖKÜLEREK FIRINLANIR.175 DERECEDE 30 DAKİKA KIZARTILARAK ÇIKARILIR.
DİĞER BİR TARAFTA ŞERBET HAZIRLANIR.TEPSİ SOĞUDUKTAN SONRA ŞERBET SICAK OLARAK DÖKÜLÜR.
yapmayı bilmiyorum ama yemesini çok seviyorum. şerbetsiz olanından bahsediyorum. şerbetliside eminimki çok güzeldir. sevgiler.
YanıtlaSilhiç bir zaman bıkmayacağım bir tatlı karadenizli olduğumuz için bol fındıklısını yapararız şimdi olsada yesem :)ellerine sağlık bana da beklerim sevgiler...
YanıtlaSil