MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT,
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ,
3 YUMURTA,
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU,
20 GR YAŞ MAYA,
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ,
ALDIĞI KADAR UN
AÇMAK İÇİN :
NİŞASTA
İÇİNE KOYMAK İÇİN:
İNCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
ŞERBET İÇİN:
5 SU BARDAĞI ŞEKER,
4 ,5 SU BARDAĞI SU,
YARIM LİMONUN SUYU
(KAYNARA ÇIKTIKTAN SONRA 10 DAKİKA KAYNATILARAK ALTI KAPATILIR,10 DAKİKA BEKLENEREK İLK SICAKLIĞI GİDİNCE TEPSİYE DÖKÜLÜR.)
MALZEMELER KARIŞTIRILARAK ALDIĞI KADAR UN İLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞRULUR.
20 EŞİT PARÇAYA AYRILARAK YUMAK YAPILIR.YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILARAK 5 TANE ÜST ÜSTE KONULUR. BÖYLELİKLE 5 ERLİ 4 TANE HAMUR GRUBUMUZ OLUR.
SONRASINDA 5 TANE ÜST ÜSTE KOYDUĞUMUZ HAMURLAR SERVİS TABAĞINDAN DAHA BÜYÜK AÇILIR,SIKI BİR ŞEKİLDE RULO YAPILARAK TOPLAMDA 4 RULO OLACAK ŞEKİLDE BUZDOLABINA KONULARAK 20 DAKİKA BEKLENİR SONRASINDA İSE ÇIKARILARAK 1 PARMAK KALINLIĞINDA KESİLİR(1 RULODAN 20 TANE ÇIKIYOR) VE YAN YATIRILARAK EL İLE ÇAY BARDAĞI AĞZI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILARAK ARASINA CEVİZ İÇİ KONULUP MİDYE ŞEKLİ VERİLİP KAPATILIR.ÜZERLERİNE ERİTİLMİŞ MARGARİN VEYA TERE YAĞI FIRÇA YARDIMI İLE SÜRÜLÜR.175 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA KIZARTILARAK ALINIR
Ellerinize sağlık çok da kolay galiba yapılacak listeme aldım..
YanıtlaSilAllah'a emanet ol..