ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI:
MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE,
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ,
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI VE 2YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
SIVIYAĞDA ŞEHRİYELER KAVRULUR,YIKAYIP SÜZGEÇE ALDIĞIMIZ PİRİNÇLER İLAVE EDİLEREK BİR İKİ KEZ KARIŞTIRILDIKTAN SONRA TUZ İLAVESİ İLE SUYU EKLENİR.(1,5 BARDAK PİRİNÇ İÇİN 3 BARDAK SU,1ÇAY BARDAĞI ŞEHRİYE İÇİNSE 1ÇAY BARDAĞI SU )KAYNARA ÇIKTIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE DEVAM EDİLİR.SUYUNU ÇEKMEYE YAKIN TEREYAĞI KAŞIKLA PİLAVIN İÇİNE BIRAKILIR..YAĞINI,SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞTİKTEN SONRA BİR KEZ KARIŞTIRILIR VE ATEŞTEN ALINIR.TENCERENİN ÜSTÜNE KAĞIT HAVLU SERİLEREK KAPAĞI KAPATILIR.BU PİLAVIMIZIN DEMLENMESİNE VE TANE TANE OLMASINA YARDIMCI OLACAKTIR.
TAVUK BUT:
HAZIRLANIŞI:
BUTLAR YIKANIR,TEMİZLENİR 3YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI,SARIMSAK,PUL BİBER,KEKİKVE TUZ İLE MARİNE EDİLEREK DİNLENDİRİLİR.YARIM SAAT KADAR DİNLENDİRDİKTEN SONRA TEFLON TAVADA ,KISIK ATEŞTE KENDİ SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR,SUYU ÇEKİLDİKTEN SONRA ARKALI ÖNLÜ KENDİ BIRAKTIĞI YAĞDA KIZARTILIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......