3 Yumurta,(1 tanesi üzeri için)
6 Yemek kaşığı yoğurt,
1 Paket kabartma tozu,
tuz,Aldığı kadar un
İÇ MALZEME OLARAK:
Arzuya göre beyaz peynir,lor veye çökelek,patates kullanılabilir.
YAPILIŞI:
Verilen malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğrulur.Bezelere ayrılarak yumak yapılır.10 dakika dinlendirilerek servis tabağından büyük açılır.Arasına peynir,maydanoz veya patatesli iç konularak 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.Rulo yapılarak kendi etrafında döndürülür.Üzerine yumurta sarısı sürülerek , çörek otu serpiştirilip fıırınlanır.180 derece fırında 20 dakikada pişirilir.
Harika olmuş, haftasonu deneyeceğim.Ama ben tambuğday unlu yapacağım.Elinize sağlık...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık..yanına çayla harika giderdi şu an.nefis görünüyor...:))
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım
YanıtlaSilHem de el açması nefis:)
YanıtlaSilharika bir tarif:)
YanıtlaSilhafta sonu kahvaltısı için alternatif olabilir...
ellerine sağlık canım...
sevgilerimle...
EL AÇMASI OLDUĞU HEMEN BELLİ OLUYOR :)) HARİKA GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSil