Dut reçeli bu sene ilk kez yaptım.Aslında nasıl bir şey oluyor diye merak ettiğimden az yaptım ama sonra keşke daha fazla yapsaydım dedim:)Kısmetse seneye inşallah.
DUT REÇELİ:
MALZEMELER:
2 bardak temizlenmiş ,yıkanmış dut,
2 bardak şeker,
1 bardak su ,(dut çok su bırakmadığı için ilave ediyoruz.)
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Dutların üzerine şeker ve su dökülerek kaynara bırakılır.Arada köpüğü alınır.15 dakika kaynattıktan sonra yarım limon suyu sıkılarak 5 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.Soğuduktan sonra kavanoza konarak serin bir yerde muhafaza edilerek tüketilir.Dut seviyorsanız,eminim reçelini de seveceksiniz .Yapacaklara kolay gelsin diyorum.
AFİYET OLSUN..
Bugün ilk sahurumuzu yapacağız.On bir ayın sultanı diye adlandırılan Ramazan-ı şerif evveli rahmet,ortası mağfiret,sonu da cehennemden kurtuluşa vesile olan bir aydır.Dolu dolu geçirmeyi Allah hepimize nasip etsin.
Kur-an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir.Bin aydan daha hayırlı olduğu haber verilen Kadir gecesi bu ayda gizlidir.Oruç tutmak bu ayda farz kılınmıştır.Bu ay hayatımızı gözden geçirmenin,nefsimizi terbiye etmenin mübarek gün ve gecelerin kıymetini bilerek ihya etmenin tam zamanı...
HAYIRLI RAMAZANLAR..
hayırlı ramazanlar... Dut reçelini ilk defa duydum sayende bunuda öğrenmiş oldum. çok teşekkürler. Dut bulabilirsen azcıkta olsa denemek isterim...
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar.
YanıtlaSil,hayırlı cumalar canım kardesim.
Ne kadar doğal ve leziz görünüyor.
Emegine saglik canım.
Sarıldım sana,muhabbetle...
Bende dut reçelini ilk defa duyuyorum.ellerine sağlık.hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilcanım hayırlı cumalar ve hayırlı ramazanlar
YanıtlaSildut reçelini ilk kez duyuyorum ..ben pek reçel yemem ama reçelin her çeşidini çok seven eşim için denemek isterim dut reçelini....bende birazcık tadarım, belkı cok begenirim belli mı olur dimi:))ellerinize sağlık..
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum..sevgiler..
hayırlı ramazanlar tatlım....
YanıtlaSiloooh kışa hazırlıkları yaptın...
reçeller hazır...
afiyet şeker bol şifa olsun inşallah...
ellerine sağlık canım...
afiyetle yiyin reçelinizi...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar...
www.birseninmutfagi.com
Merhaba dut reçelini ilk sizden duyuyorum...Nasıl oldu çok merak ettim..Birazcıkda olsun deneyeceğim..ellerinize sağlık..Blogunuzu çok sevdim..banada beklerim sevgilerimle..nurşen..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Hiç duymamıştım. Tadını merak ettim. Çok sevdiğim bir meyve eminim çok güzel olmuştur.
Sevgiyle kal.