Bayramınız nasıl gidiyor?Huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dileyerek Kurban Bayramı münasebeti ile bugün ciğer tava ile geldim:)
Aslında ramazanda vermiştim bu tarifi ama dün ciğer tava yapınca tarifi güncelleyerek o sayfada sadece linkini bırakıp arşivimi de düzene sokmak , et yemekleri adı altında tariflerimi toparlamak istedim :)
CİĞER TAVA
(ARNAVUT CİĞERİ)
MALZEMELER:
1 kilo ciğer,
1 su bardağı un,
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Ciğerin zarı soyularak kuşbaşı doğranır.Bir kaç su yıkanarak süzdürülür.Tuzu atılarak un serpilir ve karıştırılır.Tavaya yağ konularak ısıtılır.Ciğerlerin unları silkelenerek fazla unlar üzerinden dökülüp ciğerler yağa bırakılır.2-3 dakika süre içinde kızaran ciğerler servis tabağına alınır.Yanında soğan biber,domates ve ayranla servis edilir.
Afiyet olsun.Hepinize gönlünüze göre geçirebileceğiniz mutluluk dolu günler diliyorum.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...
HOŞÇA KALIN:))
Canım bayılırım Arnavut ciğerine ellerine sağlık.Mutlu pazarlar,sevgiler...
YanıtlaSilBayılırım birincim. Yanında mutlaka patates kızartmasıyla yerim ben. Afiyet bal olsun :)
YanıtlaSilBayramımız çok güzel geçiyor arkadaşım sizlere Hayırlı bayramlar.
YanıtlaSilAllah nice bayramlar nasip eder inşallah.
merhaba:)))harıka olmus ellerıne saglık:)))))
YanıtlaSilGeçmiş kurban bayramınızı kutlarım arnavut ciger çok lezzetli görünüyo afiyet olsun sizlere arkadaşım
YanıtlaSilellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler...
Yiyemediğim bir tek Ciğer galiba Birincim. Bu bayram bizde de yapıldı ama yiyemiyorum nedense :( fakat görüntünün nefis olduğunu söylemeliyim, ellerine sağlık. Ve bayramımız kutlu olsun canım benim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,patates kızartmasıyla severim,helede yanında kırmızı kurutulmuş biber kızartması hmmm ,afiyetler olsun ablam.
YanıtlaSilsevgilerimle.
1 Kasım 2012-1 Aralık 2012 Tarihleri arasında
YanıtlaSil77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinde Bendeniz Yani Gelibolu17-MidedenKalbe Blogspotumda
birbirinden güzel tariflerinizi bekliyor olacağım,emrinize amade olacağım :)
Bir yorum uzağınızdayız,tek yapmanız gereken tarifinizi yayınlayıp,altına Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için bana gönderdiğinizi belirten not düşüp bana haber vermeniz,elimden geldiği kadar çabuk gelip tariflerinizi alıp blogumda keyifle yayınlayacağım....
Şimdiden çoook teşekkürler,her zaman olduğu gibi beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum,hatta adım gibi eminim :)
Etkinliğimize Her zamanki gibi Herkes davetlidir,istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
lütfen çayın yanında ikram edilecek tarifler olmasına özen gösterelim :)
Görüşmek üzere,hoş kalın,selamlar olsun....
Ciğerin en iyisi en tazesi en uygun fiyata Toptan Sakatat - Toptan Dana Ciğeri yerlerden alınız herzaman daha iyi olur.
YanıtlaSil