BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

28 Ekim 2012 Pazar

CİĞER TAVA (ARNAVUT CİĞERİ )

                                 Günaydın:))
        Bayramınız nasıl gidiyor?Huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dileyerek Kurban Bayramı münasebeti ile bugün ciğer tava ile geldim:)
   Aslında ramazanda vermiştim bu tarifi ama dün ciğer tava yapınca tarifi güncelleyerek o sayfada sadece linkini bırakıp arşivimi de düzene sokmak , et yemekleri adı altında tariflerimi toparlamak istedim :)
      
       CİĞER TAVA
(ARNAVUT CİĞERİ)


              MALZEMELER:
1 kilo ciğer,
1 su bardağı un,
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
            
                      YAPILIŞI:
     Ciğerin zarı soyularak kuşbaşı doğranır.Bir kaç su yıkanarak süzdürülür.Tuzu atılarak un serpilir ve karıştırılır.Tavaya yağ konularak ısıtılır.Ciğerlerin unları silkelenerek fazla unlar üzerinden dökülüp ciğerler yağa bırakılır.2-3 dakika süre içinde kızaran ciğerler servis tabağına alınır.Yanında  soğan biber,domates ve ayranla servis edilir.



        Afiyet olsun.Hepinize gönlünüze göre geçirebileceğiniz mutluluk dolu günler diliyorum.

                  29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...
                                                                                                             
                                                                                                    HOŞÇA KALIN:))

11 yorum:

  1. Canım bayılırım Arnavut ciğerine ellerine sağlık.Mutlu pazarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım birincim. Yanında mutlaka patates kızartmasıyla yerim ben. Afiyet bal olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Bayramımız çok güzel geçiyor arkadaşım sizlere Hayırlı bayramlar.
    Allah nice bayramlar nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  4. merhaba:)))harıka olmus ellerıne saglık:)))))

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş kurban bayramınızı kutlarım arnavut ciger çok lezzetli görünüyo afiyet olsun sizlere arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Yiyemediğim bir tek Ciğer galiba Birincim. Bu bayram bizde de yapıldı ama yiyemiyorum nedense :( fakat görüntünün nefis olduğunu söylemeliyim, ellerine sağlık. Ve bayramımız kutlu olsun canım benim.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım,patates kızartmasıyla severim,helede yanında kırmızı kurutulmuş biber kızartması hmmm ,afiyetler olsun ablam.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. 1 Kasım 2012-1 Aralık 2012 Tarihleri arasında
    77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinde Bendeniz Yani Gelibolu17-MidedenKalbe Blogspotumda
    birbirinden güzel tariflerinizi bekliyor olacağım,emrinize amade olacağım :)
    Bir yorum uzağınızdayız,tek yapmanız gereken tarifinizi yayınlayıp,altına Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için bana gönderdiğinizi belirten not düşüp bana haber vermeniz,elimden geldiği kadar çabuk gelip tariflerinizi alıp blogumda keyifle yayınlayacağım....
    Şimdiden çoook teşekkürler,her zaman olduğu gibi beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum,hatta adım gibi eminim :)
    Etkinliğimize Her zamanki gibi Herkes davetlidir,istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında ikram edilecek tarifler olmasına özen gösterelim :)
    Görüşmek üzere,hoş kalın,selamlar olsun....

    YanıtlaSil
  10. Ciğerin en iyisi en tazesi en uygun fiyata Toptan Sakatat - Toptan Dana Ciğeri  yerlerden alınız herzaman daha iyi olur.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...