BİRİNCİSİN....HOŞ GELDİNİZ..

30 Ekim 2012 Salı

KÜÇÜK KIZIM ESİLA'NIN DOĞUM GÜNÜNDEN...

Günaydın:))
         Bugün tatil dönüşü olmasından sanki haftanın ilk günü gibi geliyor bana:)Oğlumu dün okuluna  yolcu ettik ,bizden ayrı 4. yılı olmasına rağmen  hala alışamadım:(( 
         Çoğunuzun akrabası,oğlu,kızı da bayram tatili için gelmiş,dönmüş olmalı..Bayram ne güzel bir coşku değil mi? Hem ibadetini yapıyorsun hemde sevdiklerinle bir araya gelmene vesile oluyor.Allah hepimize bu güzelliklerin  tekrarını  yaşamayı nasip etsin.
Temizlik,bayram telaşı,koşturmaca derken 17 Ekim de küçük kızımın doğum gününü alelacele hazırladığım menülerle atlatmış oldum:(  Zaman çok çabuk geçiyor kızım 9  yaşında artık .Allah herkesin çocuklarına da benimkilere de uzun ömürler versin.
    Doğum gününü yayınlamaya  araya bayram girince biraz geç kaldım.Bugün hazır bekleyen resimlerimi ve yapmış olduğum hazırlıklarımı sizlerle paylaşayım istedim :))
Menüde:
Tavşan  Yaş pasta,
Truff,
Milföyden Peynirli Börek,
Kelebek Kurabiyeler,
Üzüm Suyu ,
 Kırmızı Erik Suyu, ve  Çay  vardı.
          Akşam ,teyzeleri ,amcaları ve kuzenleri ile kutladığımız doğum günü masamız...


          Okul çıkışı arkadaşları ile kutladığımız doğum günü masamız...

                                     



         TAVŞAN YAŞ PASTANIN YAPILIŞI:
              Yaş pastayı pasta tabanı kullanarak yaptım.Yıllar önce televizyonda bir yemek programında nasıl yapıldığını anlatmışlardı  ve resim olarak çizmiş,not almıştım.Aşamalarını resimlemeye çalıştım umarım yapacak arkadaşlarıma güzel bir fikir olur.2 kat 2  adet pasta tabanı kullanmalısınız.1 tanesi yüz için diğeri ise kulak ve papyon için.Yanlarına tabak koyup keserek kulaklar ve papyonu oluşturuyoruz.Pasta tabanının tek katını  tepsiye koyarak 1 çay bardağı sütü pastanın her tarafına gelecek şekilde kaşıkla yayıyoruz.Daha sonra 1,5 bardak sütle  çırpmış olduğunuz 1 paket   hazır dolgu  kremasını  arasına sürüp, diğer katları üzerine kapatıyoruz En üste ise hazırladığımız kremayı döküp yayıyoruz.
   İsterseniz  kremayı 1 paket vanilyalı pudingi 3,5 bardak  sütle pişirip soğuduktan sonra 1 paket karem şanti ile çırparak hazırlayabilirsiniz.
   Yada 1 litre süt,1 su bardağı nişasta,yarım su bardağı şekeri göz göz oluncaya dek sürekli karıştırarak kaynatıp1 paket vanilya ilave ederek,soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ile çırparak kullanmalıyız.    

         Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ben kulak çizgilerini  ve bıyıklarını kakaoya batırdığım kürdanla  çizik atarak yaptım.Papyonu belirginleştirmek için  ayrıca  göz, ağız ve kulaklarında ise bonibon kullandım.Yalnız ben dolapta bir şey olmayacağını düşünerek krema soğuduktan sonra bonibonları koyup servise kadar dolapta beklettim.Çıkardığımda bonibonlar erimeye renkleri pastaya dağılmaya başlamıştı.Siz tam servis yaparken süslemeye özen gösterirseniz problem olmaz.Çocukların çok sevdiği bir pasta oldu.Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin:)) Geçen seneki doğum günü postu için buraya bakabilirsiniz:))
                       Hayatınızdaki her şey gönlünüze göre olması dileklerimle...
                                                                                               HOŞÇA KALIN:))


18 yorum:

  1. Herşey harika yine:)
    ESİLA'ya sağlık,huzur,mutluluk dolu yıllar diliyorum..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. PASTA HARİKA OLMUŞ CANM.ELLERİNE SAĞLIK.ESİLAYA İCE SAĞLIKLI MUTLU YILLAR DİLERİM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. Nice uzun yıllar birlikte mutlu olun inşallah,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. kııznın doğum günüsü kutlu olsun canım...
    nice mutlu yıllara inşallah...
    sofran harika görünüyor...
    ellerine sağlık...

    bu arada geçmiş bayramında kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  5. Nice senelere sağlık huzur dilerim.
    ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  6. Esilanın doğum günü kutlu olsun,daha nice yaşlara sağlıkla huzurla başarıyla ulaşsın...annesi,teyzeleri ve ablası gibi marifetli olsun...gerçi şimdiden marifetlidir prenses....
    geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşım ellerine sağlık masadaki herşey harika görünüyor,görüşmek üzere,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık herşey çok güzel görünüyor
    kızınıza nice yaşlar
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir sofra,elinize sağlık.Kızınıza mutlu yıllar, aynı zamanda gözünüzaydın diyeceğim ama yolcu bile etmişsinizdir.Yıllar geçse de oğlumun her gidişinde kara gözlüklerimi takıp, ağlarım.

    YanıtlaSil
  9. Esialaya kocaman sevgiler.... Doğum günü kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  10. Nice güzel yaşlara erişmesini dilerim...

    YanıtlaSil
  11. Canım Rabbim kızızna sağlık,huzur,mutluluk dolu güzel bir ömür versin.Çok şanslı senin gibi
    hamarat bir annesi var ellerine sağlık hepsi harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Nice mutlu yıllar dilerim. Doğum günü sofrası da çok güzelmiş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Biraz geç kaldım ama nice mutlu yıllar dilerim Esila şimdiden çok şanslı bence annesi o kdar marifetliki ona iki kere doğumgünü yapıyor pastasını herşeyini ne güzel missler gibi yapıyor her konuda her zaman böyle şanslı olsun Esila inşallah

    YanıtlaSil
  14. Hepinize güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Selam ve sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  15. esilanın doğum günün kutlu olsun.....anneside harika şeyler yapmış.pasta harika olmuş..ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  16. Esila ne harika bir isim :) Doğumgünü kutlu olsun. Nice nice şahane yaşları olsun inşallah. Maharetli annesi ve güzel ailesi de hep yanında olsun :)

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel bir ismi var merak ettim araştırdım:)

    Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de "Onu geceleri uzun uzun tesbih edin" denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet)
    esila ismiyle yaşasın Uzun sağlıklı bir ömür dilerim nice senelere sevgilerimle.
    Oğlunuz için de Allha kavuştursun canım.
    not: pasta kaldıysa kargoyla istiyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,ismi beğenmene,güzel dileklerine teşekkür ediyorum.Anlamı güzel olduğu için kızıma bu ismi koyduk umarım anlamına uygun yaşamayı nasip eder Allah'ım. Pasta kalmadı ama senin canın sağ olsun sana da başka yaparım:))Selamlar,sevgiler:))

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Sevgiyle kalın.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...