MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
(damla sakızlı da olabilir,o zaman tatlınızın adı damla sakızlı yalancı tavuk göğsü olur:))
1 litre süt
YAPILIŞI:
Tencerede margarin eritilerek un kavrulur ve nişasta ilave edilerek bir kaç kez çevrilir,süt eklenerek unun topaklanmaması için sürekli karıştırılır.Şeker ilave edilir.Kaynara çıkıp koyulaşıncaya dek karıştırılır.Kaynara çıktıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatılır,vanilya ilave edilerek karıştırılır ve ateşten alınır.
Su ile ıslattığınız tepsiye yayılır.(Tepsiyi tatlının yapışmaması kolay çıkması için ıslatıyoruz)Üzeri düzlenerek soğumaya buzdolabına kaldırılır.
4-5 saat soğutulması kafidir.Kare dilimlenerek servis yapılabileceği gibi dikdörtgen ince şeritler halinde kesilerek rulo şeklinde de servis yapabilirsiniz.Rulo yapacaksanız tepsiye daha ince yaymanızda,yada tepsiyi daha büyük tutmanızda fayda var.(Sararken parçalanmaz ve çok kalın olmaz.Ben bu tatlım için dikdörtgen borcam kullandım).Üzerini tarçın, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Ben ince şeritler halinde dilimleyerek üstüne ceviz içi serpiştirdim sonra rulo şeklinde sarıp üstüne tarçın ve hindistan cevizi serptim.Siz sade de yapabilirsiniz.Afiyet olsun..
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
ELLERİNE SAGLIK CANIM
YanıtlaSilElinize sağlık ,çok severim
YanıtlaSilen sevdiğim muhallebi dir canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor..sevgiyle kal..
YanıtlaSilYalancı malancı çok güzel oluyor :)
YanıtlaSilBirincim ellerine sağlık bende dün yaptım yalancı tavuk göğsü çok seviyorum :)
YanıtlaSilÇok yaparım ve severim. Ellerine sağlık. Yiyenlere afiyet bal olsun :) Sımsıkı sarıldım sana :)
YanıtlaSil